Сектор „Български документи за самоличност“ при областната дирекция на МВР

...
Сектор „Български документи за самоличност“ при областната дирекция на МВР
Коментари Харесай

МВР-Враца ще съдейства на хората с изтичащи лични документи преди изборите

Сектор „ Български документи за идентичност “ при регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца ще спомага на българските жители, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно заседание.
Сектор „ Български документи за идентичност “ при ОД Министерство на вътрешните работи Враца ще работи на:
- 10.07.2021г. от 8.30 до 17.30 часа.
- 11.07.2021г. от 8.30 до 19.30 часа.
1. В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жителите, подали, към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен докумeнт за идентичност /лична карта,личен /зелен/ паспорт/ или персонална карта с изминал период на годност.
2. При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 09.07.2021г., по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.
За да бъде издадено уверение за гласоподаване е належащо:
1. Гражданите персонално да подаде искане в бранш „ Български документи за идентичност “ при ОД Министерство на вътрешните работи Враца от 6 юли 2021г. до 10 юли 2021г. от 8.30 до 17.30 часа и на 11 юли 2021г. от 8.30 до 19.30 часа.
2. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на справедливост на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.
3. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно ръководство при регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца, без значение от оповестения непрекъснат адрес.
Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.
Удостоверението за гласоподаване се издава, с цел да послужи единствено пред СИК и е годно единствено за изборния ден - 11 юли 2021 година, прецизират от Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР