Сексуалното удоволствие е дар от Бога, но католиците трябва да

...
Сексуалното удоволствие е дар от Бога, но католиците трябва да
Коментари Харесай

Папата призна: Сексуалното удоволствие е дар от Бога

" Сексуалното наслаждение е подарък от Бога, само че католиците би трябвало да заобикалят порнографията ", съобщи папа Франциск, заяви " Гардиън ".

Понтификът направи тези бележки по време на катехизис, отдаден на " порока на похотта ", по време на общата си визита на площад " Свети Петър ".

" Сексуалното наслаждение е нещо, което би трябвало да се цени ", сподели той, само че то е подкопавано от порнографията, а удовлетворението без връзка може да породи форми на пристрастяване ", уточни светият отец.

" Трябва да пазиме любовта ", съобщи папата.

Франциск наподобява отговори на консервативните си критици, които предходната седмица се разгневиха, откакто още веднъж се появи книга с искрено полово наличие, написана преди десетилетия от ръководителя на доктрината на Ватикана.

Излязлата от щемпел книга на Виктор Мануел Фернандес, аржентински кардинал, непосредствен до Франциск, който към този момент е прочут като създател на друга полово стимулирана книга, написана в младежките му години, включва глава, в която се разказват разликите сред мъжкия и женския оргазъм.

В отговор на по-новия скандал Фернандес, чието предопределение на един от най-влиятелните постове във Ватикана беше подложено на критика от консервативните кардинали, съобщи пред Crux: " Със сигурност не бих написал това в този момент ".

През 2022 година, по време на сказка със семинаристи за заплахите от обществените медии, папата насочи предизвестие против " дявола " на цифровата порнография, като в същото време призна, че свещениците и монахините също гледат онлайн порно. " Това е недостатък, който толкоз доста хора имат. Толкова доста миряни, толкоз доста мирянки, а също и свещеници и монахини ", сподели той. " Дяволът идва оттова. "

В края на 2020 година Ватиканът беше подложен в неудобно състояние, когато бе заставен да " потърси пояснения от Meta, откакто формалният Instagram на папа Франциск, който дружно с другите му профили в обществените мрежи се ръководи от екип от хора, " хареса " фотография на бразилския модел Наталия Гарибото. Лайкът от акаунта на папата беше забележим на страницата на Гарибото в продължение на няколко дни, преди да бъде отстранен.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР