Сексуалното удоволствие е дар от Бога. Но католиците трябва да

...
Сексуалното удоволствие е дар от Бога. Но католиците трябва да
Коментари Харесай

Сексуалното удоволствие е дар от Бога, но не трябва да гледате порно, зове папа Франциск

„ Сексуалното наслаждение е подарък от Бога. Но католиците би трябвало да заобикалят порнографията “, сподели папа Франциск.

Папата направи забележките по време на катехизис. Той бе отдаден на „ порока на похотта “ на общата му визита на площад Свети Петър в сряда.

„ Сексуалното наслаждение е нещо, което би трябвало да се цени “, сподели той

Но то е „ подкопано от порнографията “ и „ удовлетворението без връзка може да генерира форми на пристрастяване “.

„ Трябва да пазиме любовта “, сподели съобщи папата и добави: „ Победата против борбата на похотта може да бъде начинание за цялостен живот. “

Изглежда, че Франциск дава отговор на своите консервативни критици. Те се разгневиха предходната седмица, откакто още веднъж се появи книга с намерено полово наличие, написано преди десетилетия от ръководителя на доктрината на Ватикана.

Книгата, която към този момент не е се печата е написана от Виктор Мануел Фернандес. Той е аржентински кардинал, непосредствен до Франциск, и към този момент е прочут като създател на друга книга със полов заряд, написана в младостта му.

Тя включва глава, описваща разликите сред мъжките и женските оргазми

В отговор на по-скорошния скандал Фернандес, чието назначение на една от най-влиятелните позиции във Ватикана беше подложено на критика от консервативните кардинали, сподели пред Crux:

„ Със сигурност не бих написал това в този момент “.

През 2022 година, по време на диалог със семинаристи за заплахите от обществените медии, папата предизвести против „ дявола “ на цифровата порнография.

Но в същото време той призна, че свещениците и монахините също гледат онлайн порно

„ Това е недостатък, който толкоз доста хора имат. Толкова доста миряни, толкоз доста мирянки, а също и свещеници и монахини “, сподели той. „ Дяволът влиза оттова. “

В края на 2020 година Ватикана беше оставен в неловко състояние. Тя беше принудена да „ потърси пояснения от Instagram, откакто формалният Instagram на папа Франциск,  „ хареса “ фотография на бразилския модел Наталия Гарибото. „ Харесването “ от акаунта на папата се виждаше на страницата на Garibotto няколко дни, преди да бъде отстранено.

Тогава Ватикана сподели:

„ Можем да изключим, че „ харесването “ е пристигнало от Светия трон “.

Източник: The Guardian/Превод: SafeNews

Още вести четете в категорията Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР