Сексуалното удоволствие е дар от Бог, който трябва да бъде

...
Сексуалното удоволствие е дар от Бог, който трябва да бъде
Коментари Харесай

Папа Франциск: Сексуалното удоволствие е дар от Бога

„ Сексуалното наслаждение е подарък от Бог, който би трябвало да бъде порядъчен с самообладание “. Това сподели папа Франциск по време на катехизис на пл. „ Свети Петър “, съобщи бТВ, цитирайки Би Би Си.

Папата обаче предизвести, че порнографията би трябвало да се заобикаля, тъй като може да докара до пристрастяване. Той я дефинира като „ задоволство без връзка “.

Обръщението на папата във Ватикана в сряда се концентрира върху „ демона на похотта “.

Франциск не за първи път приказва против порнографията – през 2022 година, по време на диалог със семинаристи за заплахите от обществените медии, той предизвести за „ дявола “ на цифровата порнография. „ Това е недостатък, който толкоз доста хора имат. Толкова доста миряни, толкоз доста мирянки, а също и свещеници и монахини “, призна главата на  Римокатолическата черква.

Думите на папа Франциск се поясняват и като отговор на консервативните критици, ядосани предходната седмица от появила се още веднъж книга отпреди десетилетия на близкия до папата аржентински кардинал Виктор Мануел Фернандес. Книгата има намерено полово наличие – в една от главите се разказват разликите сред мъжките и женските оргазми. Фернандес признава, че сигурно не би написал книгата в този момент.
                             


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР