Сексуалното насилие, проблемите с дрогата, руската намеса в американските избори

...
Сексуалното насилие, проблемите с дрогата, руската намеса в американските избори
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс" и "Ню Йоркър" грабнаха "Пулицър" заради скандала с Уайнстийн

Сексуалното принуждение, проблемите с дрогата, съветската интервенция в американските избори за президент, насилието във Филипините и Мианма - това са тематиките, за работата по които бяха раздадени тазгодишните награди " Пулицър " - най-авторитетното отличие в региона на медиите. Кой взе " Пулицър " за изкуства четете тук.

" Ню Йорк таймс " и " Ню Йоркър " получиха премията за публицистика в социална изгода. Мотивите на журито бяха следните: " За избухлива и авторитетна публицистика, която разкри властимащи и богати полови насилници, в това число обвинявания против един от най-силните холивудски продуценти, които го накараха да дава отговор за от дълго време потъпквани обвинявания в насила, грубост и заплашване на жертвите, отрищвайки международна отплата за половото принуждение против дами. "

Наградата за отразяване на изключителни вести взе в. The Press-Democrat – за отразяването на пожарите в Калифорния.

В региона на проверяващата публицистика " Вашингтон пост " за разкритията за полово принуждение против девойки, осъществено от претендента за сенатор Рой Мур, което промени хода на изборите в Алабама.

За обяснителна публицистика наградени бяха екипите на The Arizona Republic и USA Today - за обяснението посредством текстове, видео, подкасти и виртуална действителност какви са компликациите и следствията от обещанието на президента Доналд Тръмп да построи стена по границата с Мексико.

Фотогалерия: Огнената буря в Калифорния >

Екипът на the Cincinnati Enquirer завоюва оценката за локална публицистика за отразяването на хероиновата зараза. Вестникът е изпратил 60 кореспонденти, фотографи и видеооператори да прекарат седмица в засегнатите от нея общности. За това време 18 индивида са починали, 180 са приели свръхдоза и 15 деца са родени с увреждания от дрогата.

Наградата за национална публицистика взеха " Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост " за отразяването на съветската интервенция в изборите през 2016 година и връзката ѝ с акцията на президент.

" Ройтерс " получи наградата за интернационална публицистика за текстовете си за бруталните убийства във Филипините, отприщени от " войната против дрогата " на президента Родруго Дутерте.

В категорията " Фийчър " отличен бе GQ за портрета на килъра Дилън Руф, който простреля деветима души в черква в Чарлстън.

За коментар бе отличен Джон Арчибалнд от Alabama Media Group за " поетични и смели мнения, започващи от Алабама, само че с национално значение ". За рецензия – Джери Солц от New York Magazine за мненията му за образните изкуства. Ани Доминик от The Des Moines Register завоюва премията за публицистични публикации, постветени на приватизацията на програмата за медицински застраховки Medicaid. Джейк Халпърн и Майкъл Слоун бяха отличените карикатуристи.

Фотографите

За снимане на изключителни вести награден бе Райън Кели от The Daily Progress, който снима митингите в Шарлоствил, Вирджиния, когато кола връхлетя протестиращи против крайнодясна проява.

Екипът на " Ройтерс " завоюва премията за поредицата фотографии на бежанците от етноса " рохинджа " от Мианма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР