Сексуалното желание при мъжете се появява в пубертета. По това време

...
Сексуалното желание при мъжете се появява в пубертета.
По това време
Коментари Харесай

Има фактори, които са свързани със сексуалното желание на мъжа

Сексуалното предпочитание при мъжете се появява в пубертета.
По това време постоянно се свързва с неволна еякулация по време на сън. Това предпочитание може да се поддържа до към 50-годишна възраст. След това то стартира да понижава, съпроводено в някои случаи и от понижаване на либидото.
Сексуалното предпочитание на мъжете може да бъде повлияно от разнообразни фактори. Въпреки че всеки човек е самостоятелен и реакциите му могат да варират, ето някои общи фактори, които могат да въздействат на половото предпочитание на мъжа:

1. Хормонални равнища
Хормоналните промени в организма, като да вземем за пример нараснали или понижени равнища на тестостерон, могат да въздействат на половото предпочитание на мъжа. Това може да се случи при избрани медицински положения или при стареенето.

2. Емоционално и психическо благоденствие
Емоционалното положение и психическото благоденствие могат да имат огромно въздействие върху половото предпочитание на мъжа. Стрес, меланхолия, тревога или проблеми в връзките могат да понижат интереса към секса.

3. Физическо здраве и отмалялост
Физическото здраве играе значима роля в половото предпочитание на мъжа. Хронични здравословни проблеми, дефицит на съня, неприятна физическа форма или отмалялост могат да понижат интереса към половите взаимоотношения.

4. Медикаменти и опиати
Някои медикаменти, в това число антидепресанти, антихипертензиви и някои други, могат да имат побочен резултат върху половото предпочитание и функционалност. Някои опиати и алкохол също могат да оказват въздействие.

5. Среда и подтекст
Средата и подтекстът, в които мъжът се намира, могат да въздействат на половото му предпочитание. Например, настроението, уютът и наличието на колегата могат да бъдат значими фактори. Натискът от връстниците и упованията за ролята на мъжкия пол са разпознати като рискови фактори за равнищата на полово предпочитание. Установено е, че стигматизирането на пониженото мъжко либидо може да повлияе негативно на половото задоволство. Много от културните стандарти, или легенди за мъжкото полово предпочитание, могат да имат резултат върху него. Например стереотипната концепция, че мъжете мислят за секс през целия ден, може да накара господата да се почувстват притиснати да демонстрират сходно държание. Всички тези фактори са взаимосвързани и могат да варират от човек на човек. Важно е да се комуникира намерено и да се сътрудничи с колегата, с цел да се схванат и отговорят на потребностите и желанията на всеки обособен мъж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР