Сексуалността винаги е била гореща тема, а настоящите изследвания постоянно

...
Сексуалността винаги е била гореща тема, а настоящите изследвания постоянно
Коментари Харесай

Какво е хетероромантична бисексуалност?

Сексуалността постоянно е била гореща тематика, а актуалните проучвания непрекъснато се трансформират във връзка с половата ориентировка. Наясно сме,, че сексуалността не е просто разграничена на хомосексуалност и „ хетеросексуалност “, както в миналото се е считало.
Човешката половост е показана от набор, в който по-голямата част от полово дейните хора попадат някъде по средата. Има и такива, които са асексуални – с две думи, не са полово привлечени от никого и нямат място в спектъра.
По-голямата част от него към момента е жигосана в доста култури, да не приказваме за концепциите за бисексуалност и хомосексуалност. Дори когато комплицираните хрумвания на сексуалността стават все по-приемливи в западния свят, по-възрастните генерации се придържат към по-архаичните възгледи за сексуалността. Това от своя страна визира усещанията на младежите и изобразяването на тяхната ориентировка към членовете на фамилията и другите старейшини в техните общности.
Поради тази стигма на полова еднаквост и бисексуалността на все по-голям брой хора, в последно време доста се заприказва за хетероромантична половост. Терминът „ бисексуален “ демонстрира половото привличане към мъже и към дами, само че в тази ситуация с тази новооткрита полова ориентировка романтиката е сложена в обособена категория от сексуалността.
Тези, които се разпознават като хетероромантично бисексуални, са полово привлечени от двата пола, само че сантиментално единствено към противоположния. Казано по-простичко – Иван желае да прави секс с Георги, само че не и да има връзка с него. Иван желае да прави секс с Петя, само че също по този начин е подготвен да стартира вързка с нея, тъй като е хетероромантичен бисексуален мъж.
Много хора се усещат комплицирани, когато се сблъскват с тематиката за сексуалността. Те може да са наясно по какъв начин се усещат и какво намират за привлекателно, само че им е мъчно да опишат своята половост като цяло.
Хетероромантичната бисексуалност и други сходни етикети разрешават на тези хора да се срещнат със своите усеща и привличания, без да се впускат в избрани етикети като „ хомосексуални “ или „ пансексуални “ (сексуалното или сантиментално привличане към лица без оглед на техния пол и джендър идентичност).
Тъй като хетероромантичният бисексуален етикет придобива по-голяма тежест като съществена полова еднаквост, евентуално е повече хора да станат по-уверени в намерено изложение на половата си еднаквост. Психолозите и другите експерти в региона на психологичното здраве са съгласни, че множеството хора не са изцяло хетеро или изцяло гей, а голям брой характерни етикети им разрешават да избират комфортно този, който най-добре пасва на тяхната половост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР