Сексуалността е нещо, което изучаваме от хиляди години. Това е

...
Сексуалността е нещо, което изучаваме от хиляди години. Това е
Коментари Харесай

Има поне 6 нелепи мита за женската сексуалност

Сексуалността е нещо, което учим от хиляди години. Това е основата на живота.

Но какво ще стане, в случай че получаваме единствено половината от данните, от които се нуждаем? Начинът, по който реагираме полово и по какъв начин третираме половите проблеми, се основава основно на проучвания върху мъже.

След това тези данни автоматизирано се ползват за цялото население, макар че са взети единствено от мъжка позиция.

Твърде дълго сме следвали мъжкия модел на секс и половост.
Това е предиздвикало хетеросексуалните дами да се научат да следват желанията на мъжете. Мнозина не престават да се пробват да се впишат в полов модел, който освен е стар, само че не е бил съответен отсамото начало.
Кои шест са най-големите легенди за женската половост?

1. Сексът е за облекчаване на мъжките потребности
Желанието и удоволствието на дамите нормално са свързани с мъжете или са предопределени да оказват помощ или задоволят половите потребности на мощните си половинки, без значение дали става дума за филм, излъчен по малкия екран, игрални филми и даже в женски списания.

2. Жените заслужават наказване за това, че са полови
Съдебните каузи, засягащи женската половост, рутинно приключват със правосъдно гонене. Желанието на дамите е съмнително. Нашата полова реакция се трансформира в оръжие против нас. Мислите, че бъркам? Прочетете информация за всички скорошни правосъдни каузи, които по някакъв метод включват персоналния живот на жена.

3. Сексът е обвързван с хетеросексуално размножаване
Има страни, в които магазините и аптеките, които не желаят да поддържат женската половост, съществуваща оттатък хетеросексуалното размножаване, могат да откажат на откажат надзор върху раждаемостта, без значение от формата на контрацепция, тъй като това опонира на техните корпоративни и културни вярвания. Това строго лимитира сексуалността на дамата до нейните биологични функционалности.

4. Желанието е равно на физическа възбуденост
Преподаването на полово обучение в учебните заведения и университетите значи фокусиране върху линеен цикъл на полова реакция. То не прави нищо, с цел да подлага на критика старите и остарели парадигми. Желанието постоянно не се разисква или се приема, че е същото като физическата възбуденост. Това обаче е тотално погрешно.

5. Контролът на раждаемостта е обвързван с бързи решения
В западната медицина сексуалността е патологизирана. Ние търсим бързи решения за репродукцията: хапчета и медицински интервенции, с цел да я „ изправим ”. Почти не се изследва същинската трудност на женското предпочитание, половите потребности на девойките или дълготрайно обучение. Жените постоянно въобще не се питат за сексуалността.

6. Хетеросексуалният секс е „ норма “
По метода, по който хората приказват и рамкират секса, хетеросексуалното съприкосновение е хипотетична норма или цел. Явления като предигра постоянно се замитат под килима, тъй като тези полови интензивности в действителност носят наслаждение на дамите. Проникването на пениса във влагалището към момента за някои култури и човеци е единственото определение за секс.

Къде се вписват интимността и удовлетворението от връзката?
Розмари Басън е откривателят, който създаде по-кръгов модел на полова реакция, включващ освен полови тласъци, само че и прочувствена фамилиарност и задоволство от връзката, които постоянно са в действителност значими за хората. Например, в случай че сте ядосани или сте възмутени от нещо, направено от колегата ви, никое хапче за либидото няма да промени това и да ви накара да го желаете полово. Това може да докара до физическа възбуденост, само че прочувствената връзка и интимността постоянно са много сериозни за доста хора, с цел да се усещат възбудени. Това важи освен за дамите!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР