Сексуално, психологическо и физическо насилие е било извършвано в ултраконсервативното

...
Сексуално, психологическо и физическо насилие е било извършвано в ултраконсервативното
Коментари Харесай

Секс скандал и насилие тресе католическa църква

Сексуално, психическо и физическо принуждение е било осъществявано в ултраконсервативното " Общество на Свети Пий Десети " осъществявани, заяви швейцарският вестник " Там " след следствие, траяло няколко месеца, съобщи Франс прес.

Тази дисидентска католическа група " не може да избегне обвиняванията в надзор, полово принуждение и отцепничество ", написа вестникът. Организация за подкрепяне на жертвите дефинира броя на " проблематичните свещеници " от групата на към шестдесет, или близо 10% от състава.

Основано през 1970 година от спорния френски свещеник Марсел Льофевър, " Обществото на Свети Пий Десети " е група от католици фундаменталисти, които изрично се опълчват на промените в Католическата черква, признати от Втория ватикански събор през 60-те години на 20 век. Седалището му се намира покрай Менцинген, южно от Цюрих. Твърди, че участва в над 60 страни на шест континента, има 590 свещеници и съвсем половин милион почитатели.

Швейцарското издание посвещава първите шест страници на съботното си издание на резултатите от следствието си, като твърди, че е получило повече от двадесет вътрешни документа, в това число писма, подписани от висши членове на групата, и изводи от вътрешни инспекции.

" Нашият разбор демонстрира, че половото, психическо и физическо принуждение е било осъществявано по всички краища на Европа и света, още от основаването на братството и до 2020 година ", написа в обширния материал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР