Сексуалната култура е нещо, от което всеки човек се нуждае,

...
Сексуалната култура е нещо, от което всеки човек се нуждае,
Коментари Харесай

5 мита за полово предаваните болести

Сексуалната просвета е нещо, от което всеки човек се нуждае, защото тя е директно обвързвана с неговото здраве и благоденствие. В днешно време обаче съществува прекалено много информация, която се популяризира освен в интернет пространството, само че и сред хората, а не постоянно е изцяло действителна. Но заболяванията, излъчени по сексуален път, са нещо действително и за тях съществуват доста легенди. Големият брой на инфектираните с полово излъчени заболявания частично се дължи точно на тези легенди, на които прекалено много хора имат вяра. Вижте кои са най-разпространените легенди за полово излъчените заболявания.

1. Болестите, излъчени по сексуален път постоянно имат признаци

Противно на това мнение, огромна част от полово излъчените заболявания не се характеризират с очевидни признаци. Или пък могат да имат подвеждащи признаци като сърбеж, който може да се обърка и с гъбична зараза, да вземем за пример. Много от полово излъчените заболявания са или без признаци, или с толкоз леки признаци, че човек не схваща, когато се е заразил.

2. Душът след секс защищава от полово излъчени заболявания

Макар че душът е ободрителен и нужен след секс, той никога не може да защищити човек от полово излъчени заболявания. Вагиналните промивки също няма да се оправят с тази задача, единствено биха объркали бактериалния баланс във влагалището.

3. Презервативът е нужен единствено преди еякулация

Този мит се корени в неправилното разбиране, че презервативите са нужни, единствено за предотвратяване от нежелана бременност. Използването на презервативи по време на целия сексуален акт е най-сигурният метод да се отбраните от полово излъчени заболявания. Двойките от един и същи пол, които не би трябвало да се тревожат за риска от зачеване, също би трябвало да употребяват защитни средства.

4. Ако сътрудникът ви твърди, че е проучен за полово излъчени заболявания и е "чист ", няма потребност да употребявате презерватив

Първо, не се доверявайте на изказванията на нов полов сътрудник, а изискайте от него в действителност доказателства - вижте сами негативните резултати, които би трябвало да са със скорошна дата. Не забравяйте вие и новият ви сътрудник да се изследвате за всички полово излъчени заболявания, тъй като както към този момент стана ясно, доста от тях нямат очевидни признаци.

5. Можете да се болестите с полово излъчени заболявания единствено посредством общоприет секс

Това е следващият мит, обвързван с заболяванията, излъчени по сексуален път. Истината е, че човек не е предпазен от тези заболявания, без значение дали практикува вагинален, орален или анален секс. Най-добрата предварителна защита е потреблението на презерватив и моногамията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР