Сексът за една вечер имаше своите славни времена, но изглежда

...
Сексът за една вечер имаше своите славни времена, но изглежда
Коментари Харесай

Нова тенденция: Секс за половин нощ

Сексът за една вечер имаше своите славни времена, само че наподобява към този момент е сменен от ново събитие – секс за половин вечер (анг.: half-night stands ). За мнозина това надали е вест, само че сексолозите и специалистите по връзки едвам в този момент започнаха да го регистрират като феномен, написа tialoto.bg.

Какво съставлява това?

Самото име е красноречиво – вместо двама души, които не са дружно да вършат секс и да останат гушнати до сутринта, нормално единият си взима якето и изчезва незабавно след потреблението на пристрастеността. На процедура това е модерната версия на „ секс за една вечер “.

„ Ако не искаш нищо повече от секс, какъв е смисълът да оставаш с този човек цяла нощ. Далеч по-практично и комфортно е да се прибереш и да си легнеш в твоето легло, в сравнение с да делиш постелята с чужд “, изяснява явлението секс терапевтът Беа Ареа.

Колежката ѝ и създател на книгата „ The New Monogamy “ Тами Нелсън има и друго пояснение. Според нея това е огромен прогрес за дамите, които с сходна постъпка се усещат по-независими, равнопоставени на мъжете (за които е обикновено да преглеждат дамите просто като полов обект) и даже по-силни и самоуверени.

„ Жените вземат решение какво става. Те избират дали да спят с някой мъж и по кое време да си тръгнат. Това е нова епоха на половата независимост на нежния пол “, безапелационна е Нелсън.

Разбира се, изгодите са много огромни и за мъжете, които също може да си тръгнат след секса. Това е облекчение за тях, защото не се постанова да водят непотребни диалози на сутринта и да основават подправени очаквания.

За страдание, този съвременен полов метод е следващият гвоздей в „ ковчега “ на човешките връзки, защото той дистанцира хората и трансформира секса просто в един акт, лишавайки го от фамилиарност.

Сексът за половин вечер, съвсем като предшественика си „ секс за една вечер “, може да докара до комплициране. Например въпросът да пишеш ли на съответния мъж/жена на идващия ден или да забравиш тотално за случилото се?

Затова е добре преди да се впуснете в сходно преживяване, да уточните няколко неща:

1. Да обясните на индивида, с който ще вършиме секс, какво тъкмо се случва, с цел да няма заблуди и неправилни упования.

2. Да се убедите, че въпросният сътрудник няма усеща към вас, което да докара до затруднения.

3. По опция да си изясните какви тъкмо връзки ще имате след секса, с цел да не стане неудобно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР