Сексът вълнува хората, кара кръвта им да кипи, зачестява дишането,

...
Сексът вълнува хората, кара кръвта им да кипи, зачестява дишането,
Коментари Харесай

Може ли сексът да замести фитнеса?

Сексът вълнува хората, кара кръвта им да кипи, зачестява дишането, провокира потене. Същото обаче правят и тренировките. Въпросът е могат ли креватните извършения да заместят тези в залата за фитнес? Отговорът е " Не ", съгласно канадски експерти, представени от edna.bg.

За задачите на изследването - да открият какъв брой калории се изразходват по време на секс и тренировки, откриватели от университета в Квебек са заели 21 двойки. Участниците е трябвало да се включат в тест за устойчивост на бягаща пътека и да се отдават на интимни милувки най-малко един път седмично в продължение на месец.

През това време сътрудниците са носили специфични гривни със датчици, с цел да бъде регистриран разходът на сила при двете занимания. Изследователите са открили, че мъжете изгарят четири калории за минута секс, а дамите - три, като се има поради, че действителният сексуален акт продължава сред две и четири минути. За съпоставяне - 25-минутна подготовка с умерена активност изгаря сред 75 и 100 калории.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР