Сексът трябва да бъде едно наистина приятно, енергизиращо и в

...
Сексът трябва да бъде едно наистина приятно, енергизиращо и в
Коментари Харесай

Болка по време на секс - какви може да са причините?

Сексът би трябвало да бъде едно в действителност прелестно, енергизиращо и в това време релаксиращо преживяване. Болката няма място по време на секс, с изключение на в случаите, когато сътрудниците харесват по-грубата половост. Проблематичната болежка по време на секс е тази, която предизвиква дискомфорт на дамата и която или се появява ненадейно, или пък се е трансформирала в хронична.

Усещането за болежка по време на секс е нещо, с което се сблъскват доста дами, написа rozali.com. Това обаче никога не значи, че мъчителният секс е нещо обикновено. Вижте 4 аргументи, поради които може да се появи болежка по време на секс:
Липса на навлажняване
Липсата на навлажняване е една от водещите аргументи за болежка по време на секс или при навлизане. Когато дамата е задоволително възбудена, нейната вагина естествено се уголемява и овлажнява, което разрешава елементарно и безболезнено навлизане. Вагиналната сухота може да аргументи скъсване, ожулване и даже вагинални инфекции. Сексуалната игра преди започването на същинския секс е от значително значение. Като спомагателна помощ може да се включи потреблението на лубрикант.

Увреждане на пудендалния нерв
Пудендалният нерв е главният нерв, който свързва перинеума с външните полови органи, сфинктера на уретрата и аналния сфинктер. Пудендалният нерв има доста функционалности, като една от тях е да изпраща мозъчни сигнали към региона на вагината и клитора, както и назад. Увреждането на този нерв може да аргументи болежка по време на секс, изтръпване на вагината, болежка в перинеума или ануса. Причините за увреждане включват вагинална контузия, травматично раждане, неправилна поза по време на физически извършения, дълготрайно седене и епизиотомия (когато перинеумът се срязва по време на вагинално раждане).
Нелекувани полови заболявания
Много от хората, които имат полово излъчени инфекции, нямат признаци. Внезапната болежка по време на секс, кървенето, чувството за парене, извънредно обособяване на секрет или композиция от тези признаци може да сочат за недиагностицирана и нелекувана полова болест.
Психологически фактори
Болката по време на секс може да не се дължи на физически аргументи, а на психически такива. Много вагинални положения като вагинизъм и вулводиния се дължат както на физически, по този начин и на психически проблеми. Напълно допустимо е една жена да съхранява контузия или болежка в региона на вагината, която в даден миг се демонстрира по физически метод – видимо от нищото. Реакцията на физическата болежка е обвързвана с самостоятелната нервна система, която изпраща сигнали за полови чувства към мозъка и назад. Психологически фактори като полова контузия, полов позор или незадоволство от физическото тяло могат да изпратят подправени сигнали за болежка, въпреки вагината да е физически здрава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР