Сексът ни прави щастливи. Правенето на повече секс ни прави

...
Сексът ни прави щастливи. Правенето на повече секс ни прави
Коментари Харесай

Щастие е… да мислиш, че правиш повече секс от приятелите си

Сексът ни прави щастливи. Правенето на повече секс ни прави още по-щастливи. Ново проучване обаче демонстрира, че в случай че си мислим, че вършим повече секс от другите хора, ще бъдем по-щастливи от всеки път, написа io9.

В един от броевете на Social Indicators Research социологът Тим Уодсуърт доближава до заключението, че сексът е като месечния ни доход – колкото повече имаме, толкоз по-щастливи сме. След като изследва отговорите на над 15 000 души от Съединени американски щати, взели присъединяване в следващото проучване, Уодсуърт открива, че хората, правещи постоянно секс, са по-склонни да кажат, че са щастливи (той употребява много занимателната канара „ доста щастливи “, „ много щастливи “ и не изключително щастливи “) спрямо тези, които не са взели участие в полов акт с някого повече от година.

Участниците, твърдящи че вършат секс 2-3 пъти в месеца, са 33 % по-склонни да изразят по-високи равнища на благополучие. Тези, участващи в полов акт един път седмично пък, са цели 44 % спрямо тези, седели на изсъхнало цяла година. Нещо повече – хората, правещи секс 2-3 пъти седмично, са 55 % по-склонни да покажат по-високи равнища на благополучие. Оказва се, че настроението, което твърдим, че имаме, се въздейства директно от броя на половите актове, които имаме.

В случая обаче има една огромна спогодба – всичко е релативно.  Уодсуърт открива също по този начин, че докладваното от нас благополучие зависи още повече от това какъв брой секс си мислим, че вършат другите хора спрямо нас. Така да вземем за пример той осъзнава, че когато хората, които вършат секс три пъти месечно, имат вяра, че техните другари и познати ги огрява един път седмично, шансът да рапортуват по-високи равнища на благополучие пада с 14 %. С други думи – в случай че смятате, че другите хора вършат повече секс от вас, най-вероятно ще се сдухате.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР