Сексът е естествена част от живота, която често се свързва

...
Сексът е естествена част от живота, която често се свързва
Коментари Харесай

Мит или реалност? Липсата на с*кс ни вреди

Сексът е естествена част от живота, която постоянно се свързва на драго сърце, фамилиарност и прочувствена връзка. Въпреки това, доста хора имат вяра, че въздържането от полова интензивност може да има негативни последствия върху физическото и психическото здраве. Тази публикация ще изследва дали в действителност неналичието на секс ни вреди или това е просто мит.

Митът за неналичието на секс

Много хора имат вяра, че постоянната полова интензивност е нужна за поддържане на положително здраве. Това разбиране постоянно се поддържа от изказвания, че въздържанието може да докара до разнообразни физически и психически проблеми. Някои от тези хипотетични опасности включват:
Повишен стрес: Много хора считат, че неналичието на секс води до нараснали равнища на стрес заради понижени благоприятни условия за освобождение на напрежението посредством физическа фамилиарност. Намалено самочувствие: Въздържанието от време на време може да накара хората да слагат под въпрос привлекателността си, което води до ниско самочувствие и отрицателно разбиране на тялото. Проблеми с психологичното здраве: Смята се, че постоянният сексуален акт оказва помощ за облекчение на признаците на меланхолия и тревога посредством освобождение на ендорфини, които работят като естествени болкоуспокояващи и усъвършенстват настроението. Физическо заболяване: Някои настояват, че неналичието на секс може да способства за развиването на избрани болести, като сърдечни болести и рак на простатата при мъжете. Намалена дълготрайност на живота: Въпреки че няма безапелационни научни доказателства в поддръжка на тази доктрина, някои хора имат вяра, че индивидите, които не вземат участие постоянно в полови действия, имат по-кратък живот.

Реалността зад неналичието на секс

Докато някои изследвания демонстрират евентуални изгоди за здравето от постоянния сексуален акт, значимо е да се означи, че те не потвърждават дефинитивно, че неналичието на секс предизвиква гореспоменатите проблеми. Всъщност няколко изследвания опровергават концепцията, че въздържанието води до негативни последствия за здравето.
Ниски равнища на стрес: Проучване, оповестено в Journal of Health Psychology, откри, че студентите, които са се въздържали от секс, в действителност изпитват по-малко стрес от тези, които са били полово дейни. Подобрено самочувствие: Въпреки че някои хора могат да слагат под подозрение своята прелест заради липса на полова интензивност, изследване, извършено от Университета на Орегон, демонстрира, че въздържащите се студенти имат по-високо самочувствие и задоволство от тялото спрямо техните сътрудници, които са имали голям брой сътрудници. Ползи за психологичното здраве: Докато някои проучвания допускат, че неналичието на секс може да утежни проблемите с психологичното здраве, други изследвания демонстрират противоположното. Например, проучване, оповестено в The Journal of Sex Research, открива, че въздържанието може да докара до по-голямо задоволство от живота и по-добро психологично здраве измежду дамите. Потенциални изгоди за здравето: Въпреки че няма безапелационни доказателства, че неналичието на секс предизвиква физическо заболяване или понижава продължителността на живота, също по този начин е правилно, че изгодите за здравето от постоянната полова интензивност не са добре разбрани. Необходими са повече проучвания, с цел да се дефинира точният резултат от въздържанието върху цялостното здраве.

В умозаключение, до момента в който някои хора имат вяра, че неналичието на секс води до негативни последствия за здравето, актуалните проучвания не поддържат изцяло този мит. В реалност съществуват доказателства, които допускат, че въздържанието може да има позитивен резултат върху равнищата на напрежението, самочувствието и психологичното здраве. Важно е всеки човек да вземе осведомено решение по отношение на личната си полова интензивност, като вземе поради своите персонални желания, полезности и евентуални опасности за здравето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР