Сексът е добър за вас. Учените правят множество изследвания за

...
Сексът е добър за вас. Учените правят множество изследвания за
Коментари Харесай

Опасните неща, които се случват с тялото ви, ако не правите секс редовно

Сексът е добър за вас. Учените вършат голям брой проучвания за ползите  му за здравето на организма.

Но знаехте ли, че неналичието на секс може да ви навреди? Има доста способи, по които неналичието на полова интензивност може да повлияе на тялото ви.

Ако преживявате дълготрайно време без полова интензивност, вероятно бихте могли да натрупате голям брой проблеми. Това  включва увеличение на риска от сърдечни болести и проблем с ерекцията в бъдеще.

1.            По-висок риск от сърдечни болести

Научно проучване откри, че сексът единствено два пъти седмично понижава на половина възможностите на мъжа да получи запушени артерии спрямо тези, които си разрешават по-малко от един път месечно. Неотдавнашно проучване откри, че сексът понижава равнищата на хомоцистеин при мъжете, нездравословен химикал, който може да сътвори сърдечни проблеми.

Мъжете, които постоянно вършат секс, постоянно имат по-добра циркулация и по-здрави кръвоносни съдове

Но изгодите са по-слабо изразени за дамите, тъй като тяхната възбуденост е по-малко подвластна от здравословния кръвен поток - основен фактор за поддържане на хомоцистеин под надзор.

2.            Повече стрес

Може да се чувствате полово разочаровани по основателна причина, защото проучванията демонстрират, че активността под чаршафите е добра за облекчение на напрежението.

Сексът покачва равнищата на ендорфини и хормона окситоцин, създаван от мозъка. Проучванията демонстрират, че окситоцинът може да компенсира резултатите на стрес-причиняващия производството на  хормона кортизол.

3.            По-бавно развиване на мозъка

Правенето на повече секс в действителност може да ви направи по-умни в преклонна възраст.

Проучванията на университетите в Оксфорд и Ковънтри откриват, че хората, които са имали постоянен секс, са получавали по-високи резултати при проби за схващане на тирада и дарба да възприемат предметите образно.

Друго изследване открило, че плъховете на междинна възраст създават нови мозъчни кафези след чифтосване.

4.            По-често се разболявате

Имунната система на човешкото тяло получава позитивен подтик от секса. Проучванията демонстрират, че той създава повече имуноглобулин А, антитялото, което се бори с заболявания като грип.

Тези, които вършат секс най-малко два пъти седмично, създават 30 % повече от тези, които се въздържат.

5.            По-трудно е да се получи ерекция

Мъжете, които минават през дълги интервали без секс, може да навредят на половия си живот в бъдеще.

Проучване през 2008 година сподели, че мъжете, които вършат обич по-малко от един път седмично, са два пъти по-склонни да развият еректилна дисфункция, в сравнение с тези, които се показват по-редовно.

6.            По-висок риск от рак на простатата

Изследвания, оповестени в Съединени американски щати, демонстрират, че мъжете, които еякулират 21 или повече пъти годишно, са имали 33% по-нисък риск от появяването на рак на простатата.

Предполага се, че оргазъма понижава риска посредством понижаване на напрежението и контролиране на метаболизма на клетките.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР