Секретните разходи в руския бюджет са достигнали една трета от

...
Секретните разходи в руския бюджет са достигнали една трета от
Коментари Харесай

Без аналог: Русия е засекретила една трета от разходите си

Секретните разноски в съветския бюджет са достигнали една трета от цялата сума или 2.4 трлн. рубли (понастоящем 31 милиарда долара). Това " Блумбърг ", като данни от платформата за открита информация за бюджетната система (към 18:25 ч. българско време уеб сайтът не е достъпен).

Те сочат, че бюджетните доходи от началото на годината доближават 3.46 трлн. рубли (45 милиарда долара), а разноските - 7.37 трлн. (96 млрд.) към 24 март.

Заради войната секретната част от съветския бюджет (разходи най-вече за сигурност и отбрана) се е удвоила, до момента в който тези за стопанска система и обществени стратегии са останали без смяна, а за обучение и опазване на здравето са нарастнали нищожно.

Промяната сочи по какъв начин година война е прекроила финансовите и стопански цели на Русия, отбелязва организацията. За нея икономистът Александър Исаков споделя, че най-вероятно покупката на въоръжение, заплащанията за мобилизираните и опитът за довеждане докрай на знакови инфраструктурни планове преди президентските избори през 2024 година

 Русия ще може да засекретява данни за цените, стопанската система и популацията Русия ще може да засекретява данни за цените, стопанската система и популацията

Разходите за защита в обществената част на бюджета са станали второ перо в държавните разходи; преди тях са единствено тези за обществени стратегии, продължава " Блумбърг ".

Агенцията цитира лични калкулации, съгласно които проектите за 2023 година плануват секретната част за цялата 2023 година да възлиза на към една четвърт от бюджетните разноски. Това ; електронното издание " Медуза " тогава, че сумата се постанова поради войната и анексирането на украински области.

Предишният връх в засекретяването бе след анексирането на Крим през 2014 година: година по-късно бе регистрирана стойност от 21%.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР