Секретни военни документи на САЩ и НАТО изтекоха в интернет.Пентагонът

...
Секретни военни документи на САЩ и НАТО изтекоха в интернет.Пентагонът
Коментари Харесай

Изтекоха планове на НАТО за контраофанзивата на Украйна

Секретни военни документи на Съединени американски щати и НАТО изтекоха в интернет.

Пентагонът проверява кой може да стои зад теча. Документите се появиха в Twitter и Telegram. Американското военно министерство в началото се пробвало да накара Twitter да отстрани изявленията със секретните документи. Те включват диаграми на предстоящите доставки на оръжия, степен на подготвеност на украинските бойни елементи и карта, показваща по кое време земята е кална в Украйна.

„ Да, можете изцяло да изтриете нещо от интернет – това работи съвършено и въобще не притегля вниманието към това, което се пробвате да скриете “, разяснява иронично Илон Мъск.

Плановете за пролетната контраатака на Украйна  Става ясно, че НАТО смята, че Украйна може да организира пролетно контранастъпление с  12 бойни бригади.

Три от тях се упражняват и оборудват от Киев, а  9 – от Съединени американски щати и съдружниците на Вашингтон .

Числеността на една бригада е 5000 души. Това значи, че настъплението ще се реализира с войска от около  60 000 души .

Според изтеклите документи към 31 март 6 от обучаваните от НАТО бригади ще са приключили тренировките си и ще са изцяло екипирани. Останалите 3 бригади ще са в бойна подготвеност месец по-късно. Това значи, че приготовленията за настъплението против следените от Русия територии ще може да стартира с цялостна сила  най-рано към 30 април .

Оборудваните от НАТО сили ще разполагат с  253 танка , 381 бронирани бойни машини, 480 моторизирани бронетранспортьора, 147 артилерийски установки и 571 всъдехода Хъмви.

Вижда се съществуването на най-малко 100 броя машини M2 Bradley, 100 БМП-та, 100 машини Stryker, самоходни гаубици AS-90 от Англия и  32 броя танкове Leopard-2 .

Германия, Полша, Чехия, Канада, Англия и Съединени американски щати са главните доставчици със западно въоръжение за Киев.

BREAKING — Classified war documents detailing secret American and NATO plans for building up the Ukrainian military ahead of a planned offensive against Russia were posted this week on social media channels, senior Biden administration officials said.

В изтеклите проекти се вижда още, че до края на април съвсем цяла Украйна ще е с прекомерно кална почва, която не разрешава огромно и бързо механизирано нахлуване.  Калният интервал  ще завърши на първо време на юг, само че ще продължи доникъде на май в северните чати на Донбас.

Течът на секретната информация съставлява доста нарушаване на американското разузнаване в напъните им да се помогне на Украйна.

„ Запознати сме с отчетите за изявления в обществените медии и отделът преразглежда въпроса„, сподели Сабрина Сингх, заместител прессекретар на Пентагона.

Документите не дават съответни проекти за борба. В изтеклите секретни документи  липсват диаграми на бойните проекти  за провеждането на пролетното контра нахлуване. От тях обаче излиза наяве, че офанзивата ще се организира най-вероятно след края на април.

Според военните специалисти най-логично би било спирането на сухоземния мост към Крим. Това значи атака в посока Мелитопол, Бердянск и Мариупол. Ефектът от сполучлива интервенция в южно направление би  затруднил Москва в удържането на Крим .

Eдин от слайдовете твърди, че от 16 000 до 17 500 съветски бойци са били убити, до момента в който Украйна е претърпяла загубата на 71 500 бойци. Според „ Ню Йорк Таймс “ това може би е  единствената манипулирана образна информация  от страна на про-руските източници.

Според изчисленията на Пентагона  Русия е понесла доста повече жертви – близо 200 000 убити и ранени, до момента в който Украйна има 100 000 убити и ранени бойци.

Въпреки това анализаторите настояват, че като се изключи това документите наподобяват достоверни.

В документите се загатва да вземем за пример степента на разноските за HIMARS. Пентагонът не е споделил обществено какъв брой бързо украинските войски изразходват ракетите за комплекса.  В документите обаче се виждат разноските на боеприпасите .

Не е ясно по какъв начин документите са се озовали в обществените мрежи. Те първо бяха споделени от про-руски страници и канали.

Единият от документите с гриф „ строго секретно “ предлага „ Статус на спора към 1 март “. Това свидетелства по кое време е станал течът.

На 1 март украински чиновници бяха в американската база във Вайсбаден, Германия . Там те организираха военни игри, които най-вероятно са симулирали настъплението против следените от Русия територии в Украйна.

Ден по-късно ген. Марк А. Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, и ген. Кристофър Каволи, висш командващ на силите на НАТО в Европа, посетиха сесиите с украинските военни.

Изтичането на информация е  първият пробив на съветското разузнаване , оповестен обществено от началото на войната.

Съединените щати дават на Украйна информация за командни пунктове, хранилища за муниции и други основни възли на съветската войска.

Такова разузнаване в действително време е разрешило на украинците да нападат сполучливо съветските сили, в това число да убият висши съветски генерали и да затруднят логистиката на Москва.

Според изданието Украйна и Съединените щати работят в тясно съдействие по разновидности за украинска атака още от есента на 2022 година.

неизбежно ще навреди на шерването на разследваща информация сред Украйна и Съединените щати.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР