Секретен екип на компанията работи върху спътниковата технологияПотребителите на iPhone

...
Секретен екип на компанията работи върху спътниковата технологияПотребителите на iPhone
Коментари Харесай

Apple планира собствена мобилна мрежа със сателити

Секретен екип на компанията работи върху сателитната технология

Потребителите на iPhone в бъдеще може да споделят без мобилни оператори
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple е формирала конфиденциален екип от към 10 души, който работи по сателитна технология за създаване на лична мобилна мрежа . Проектът е в начален стадий, със период от пет години и може да бъде анулиран, заяви Блумбърг, позовавайки на се шефа на компанията – Тим Кук.

В момента смарт телефоните имат няколко благоприятни условия за свързване – посредством мобилни оператори, Wi-Fi връзка, GPS и сходни системи за световно позициониране. Всички тези благоприятни условия са общи за всички смарт телефони и не зависят от производителите на самите устройства.

Apple, производителят на iPhone, наподобява е решила да сътвори четвърти вид връзка, която самата компания ще управлява. Предполага се, че спътниците на Apple ще разрешат на iPhone устройствата да се свързват между тях и със сървърите на компанията, заобикаляйки нормалните канали за връзка.
още по тематиката
По този метод Apple ще управлява изцяло съответните процеси, вместо да зависи от операторите и доставчиците, в това число и местоположението на всички устройства.

Не е ясно дали Apple работи върху самите спътници, тяхното съоръжение или пък по проектира наземно съоръжение. Известно е обаче, че компанията възнамерява да пусне към 3000 спътника, с цел да сътвори лична мрежа.

Сателитният екип се управлява от Майкъл Трела и Джон Фенуик, някогашни инженери в галактическата област, които се причислиха към Apple през 2017 година Година и половина те се занимават единствено с концепцията, само че преди няколко месеца стартират съответна работа по плана.

Още през 2017 година се появиха информации, че Apple се интересува от план на Boeing, който планува изстрелване на повече от 1000 спътника с ниска орбита. Сега става въпрос за същия план, тъй че евентуално Boeing ще бъде сътрудник на ИТ компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР