Секретен брифинг във вторник за Украйна прерасна в скандал за

...
Секретен брифинг във вторник за Украйна прерасна в скандал за
Коментари Харесай

Поверителният брифинг се превръща в викове, докато сенаторите се борят за граничните разпоредби в пакета за помощ за Украйна и Израел

Секретен брифинг във вторник за Украйна прерасна в скандал за граничната сигурност, до момента в който сенаторите описаха напрегната среща, която не оказа помощ доста за излизане от задънената улица по отношение на това дали да се включат по-строги имиграционни политики в пакета за помощ.

Срещата пристигна, откакто републиканските сенатори предизвестиха, че са подготвени да гласоподават срещу напредването на над 100 милиарда $ спомагателен пакет за национална сигурност, с изключение на ако не включва огромни промени в граничната политика, което слага под подозрение дали помощта ще бъде утвърдена тази година.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър даде своето изложение на случилото се и сподели, че борбата за границата е избухнала, когато водачът на малцинството Мич Макконъл, републиканец от Кентъки, помоли сенатора от Републиканската партия Джеймс Ланкфорд от Оклахома да участва на границата, вместо да задава въпрос за Украйна към брифингите.

„ Беше неотложно похитен от водач Макконъл. Първият въпрос, вместо да зададе на нашите панелисти, той прикани Ланкфорд да изнесе петминутен диалог за договарянията за границата “, сподели Шумер. „ Тогава, когато загатнах обстоятелството, че те могат да създадат корекция и да имат способността да създадат нещо на границата, те се забиха... не им хареса. “

Шумер добави: „ Дори един от тях прояви пренебрежение и стартира да крещи на един от генералите и да го провокира за какво не са отишли ​​на границата. “

Източник в стаята сподели на CNN, че сенаторът републиканец от Арканзас Том Котън вика.

Притиснат, в случай че беше измежду тези, които крещяха, Котън сподели: „ Не позволих на Чък Шумър да се измъкне с лъжата, че републиканците са „ инжектирали граничната сигурност в спор по отношение на спомагателния законопроект и Джо Байдън беше този, който … ни изпрати спомагателния законопроект с гранични разпореждания в него.

„ Той имаше нещастието да популяризира тези неистини незабавно откакто някой ми даде микрофон “, добави Котън за Шумър.

Котън също по този начин сподели, че брифингите „ отхвърлиха да отговорят на всевъзможни въпроси по отношение на рецесията на границата или какво можем да създадем, с цел да разгадаем тази рецесия, макар че брифингът беше обозначен от офиса на Чък Шумър като брифинг по отношение на спомагателния “.

Говорител на Cotton сподели, че сенаторът е насочил огъня си към Шумър – не към присъстващ военачалник или осведомител на администрацията.

Сенаторът от Републиканската партия Линдзи Греъм от Южна Каролина сподели, че е имало напрежение при започване на залата, тъй като „ никой не е приказвал за границата “.

„ В случай, че нямате тв приемник... ще знаете, че множеството републиканци считат, че би трябвало да се заемем с нарушената граница “, сподели той.

Ланкфорд, един от водещите договарящи по ограниченията на граничната политика за пакета за национална сигурност, сподели пред CNN, че неналичието на никой от Министерството на вътрешната сигурност на брифинга е „ слон в стаята “.

„ Там нямаше никой от DHS “, сподели Ланкфорд. „ Просто беше явно, казусът на администрацията слон в стаята, в тяхното в допълнение искане – вторият по величина детайл в спомагателното искане е за границата. И нямахме никого там от DHS и явно нямаше никой, който да се интересува в действителност да приказва за това даже.

Републиканските сенатори нарекоха брифинга загуба на време, защото те твърдяха, че брифингите не преглеждат информация, която към този момент не е известна или не е обществено налична. Някои републиканци даже напуснаха по-рано.

„ Хората станаха и излязоха, тъй като това е загуба на време. …Те просто споделиха „ Това не си коства, това е смешка, не приказваш съществено за това, аз отивам. “ И аз не ги упреквам “, сподели сенатор Кевин Крамър, републиканец от Север Дакота. „ Беше по-драматично, тъй като имате цяла политическа партия, която наподобява … желаеща да изхвърли поддръжката за Украйна и Израел в канализацията, тъй като те избират да имат необятно отворена граница, в сравнение с поддръжка за Украйна и Израел. “

Републиканският сенатор Мит Ромни от Юта назова брифинга загуба на време.

„ Искаме да помогнем на Украйна и Израел, само че би трябвало да накараме демократите да признаят, че търговията тук, договорката е да спрем отворената граница “, сподели Ромни. „ Те не желаят да вършат това. Така че републиканците просто напущат брифинга, тъй като хората там не желаят в действителност да разискват какво е належащо, с цел да се подписа договорка.

Сенатор Роджър Маршал, републиканец от Канзас, сподели, че неговите сътрудници от Републиканската партия са желали да се съсредоточат повече върху границата по време на брифинга и са били разочаровани от неналичието на диалог по тематиката.

„ Не мога да управлявам (руския президент Владимир) Путин. Не мога (да контролирам) какво (украинският президент Володимир) Зеленски ще направи или няма да направи. Но можем да направляваме южната си граница. Така че дано направляваме нещата, които можем да направляваме “, сподели Маршал.

Шумър възнамерява да продължи в сряда с процедурно гласоподаване на спомагателния пакет на президента, макар обстоятелството, че републиканците дадоха обещание да гласоподават срещу неговото придвижване. Шумър сподели по-рано във вторник, че републиканците са свободни да внесат пакет за сигурност на границите като поправка и в случай че може да получи 11 гласа на демократите, може да мине.

„ Те имат златна опция, в случай че желаят да създадат граница “, сподели Шумер.

Освен това Зеленски по този начин и не направи обещаната си поява посредством видео емисия и няколко сенатори споделиха, че не са получили пояснение за какво не е участвал.

Сенатор Марк Уорнър, демократ от Вирджиния, сподели пред кореспонденти след брифинга, че „ възприятията са нагорещени “.

„ Чувствата са нагорещени, само че сме в исторически миг “, сподели Уорнър. „ Оценките на разузнаването споделят от месеци, че Путин счита, че може да изчака Запада и да изчака Америка, и това, което не запознат съм някои от моите другари, желаем ли да потвърдим, че е прав, и историческите последствия изоставянето на Украйна в този миг ще преследва тази страна десетилетия. Кой би се доверил още веднъж на нашите съюзи? Надявам се, че всички можем да си поемем надълбоко въздух. ”

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР