Секретарят по правните въпроси в президентството Крум Зарков не пести

...
Секретарят по правните въпроси в президентството Крум Зарков не пести
Коментари Харесай

Крум Зарков продължава с критиките към промените в Конституцията

Секретарят по правните въпроси в президентството Крум Зарков не пести рецензии към измененията в Конституцията. Пред БНР той съобщи, че с се размива отговорността.

По думите му един от проблемите е, че поправките лимитират президента за избор на министър председател на длъжностен кабинет. Зарков акцентира, че служебно държавно управление има тогава, когато има рецесия и не може да се ръководи.

Той уточни, че в текстовете на измененията са изредени лицата, които могат да бъдат назначени за министър председатели, без да се има поради, че не могат да се съчетават длъжностите. Зарков бе безапелационен, че не може едно лице да е ръководител на Народно събрание и министър председател по едно и също време.

Според него с измененията не излиза наяве кой носи отговорност за служебния кабинет. С промените на президента се оферират хората и той ги назначава с декрет, разясни той. Зарков недоумява по какъв начин те ще търсят отговорност на държавният откакто не са определени от Народното събрание, а назначени.

Той е безапелационен, че отговорността се размива . Ако никой от посочените хора не пожелае да бъде министър председател и не се реализира единодушие за състав на Министерски съвет, тогава на власт остава това държавно управление, което е изгубило доверие, акцентира Зарков.

Чувството на безнаказаност, с което се подхожда към тази тема, с цел да остане сглобката, е извънредно рисково, уточни той. По думите му президентът е постъпил вярно като е.

Той дефинира като конюнктурни тестванията, по които ще се избират регулаторите, тъй като се гледало оцеляването на сглобката, а не държавността.
 Крум Зарков обезпокоен от бързането измененията в Конституцията да бъдат признати
Крум Зарков обезпокоен от бързането измененията в Конституцията да бъдат признати

Конкретните текстове ще станат ясни едвам след второто четене
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР