Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев се

...
Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев се
Коментари Харесай

Русия и Куба са обсъдили сътрудничеството в сферата на сигурността

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев се срещна през вчерашния ден в Хавана с някогашния водач на Куба Раул Кастро, с цел да обсъдят съдействието в областта на сигурността, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че на срещата е била отправена покана към съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През да посети островната страна. 

„ Бяха разисквани редица въпроси от руско-кубинското съдействие в областта на сигурността. Николай Патрушев е уверил Раул Кастро, че Москва остава обвързана с духа на стратегическото партньорство сред двете страни “, заяви пресслужбата на съветския Съвет за сигурност.

ТАСС съобщи, че Патрушев се е срещнал и с президента на Куба Мигел Диас-Канел и е разискал с него двустранното съдействие в областта на сигурността, стопанската система и културата. Двамата са подчертали, че Русия и Куба са надеждни съдружници, които развиват интензивно взаимоотношение в разнообразни области, запазвайки приемствеността на курса към задълбочаване на руско-кубинските връзки, написа Българска телеграфна агенция.

Ройтерс напомня, че откакто Западът наложи наказания против Русия поради войната в Украйна, Москва се отвърна от Европа и Съединени американски щати и задълбочава връзките си със страните от Азия, Близкия изток, Африка и Латинска Америка. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР