Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на

...
Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на
Коментари Харесай

Ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна подкрепи претенциите на Полша за Калининград

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО) на Украйна Алексей Данилов в ефира на телевизионния канал 1+1 поддържа изказването за териториалните искания на Полша към съветската Калининградска област.

„ Полша, която към момента не на публично равнище, към този момент е предявила искания към Калининградска област. Това несъмнено ще ни помогне”, сподели Данилов. Той добави, че Киев също ще бъде подкрепят, „ в случай че през днешния ден и Молдова, и Грузия се ангажират с връщането на своите територии “.

Претенцията за територията на Калининградска област на 25 март изрази някогашният пълководец на сухопътните войски на Полша военачалник Валдемар Скшипчак.

На собствен ред формалният представител на съветското външно министерство отговори на полския военачалник, като написа в канала си в Telegram: „ Както го повдигна, по този начин и ще го смъкне “ (въпросът за принадлежността на Калининградска област към Русия - ред.) “.

През август предходната година в немската федерална провинция Мекленбург-Предна Померания неидентифицирани лица закачиха копия на предизборни плакати от 1949 година с карта на Германия в предвоенните й граници, т.е. с включването на сегашната Калининградска област и Полша, оповестява локалният вестник Nordkurier.

72-годишните изображения съдържат детайли от акциите на Християндемократическия съюз (CDU), Християнсоциалния съюз (CSU) и други партии. Те се появиха в град Тетеров и други градове в района. Говорител на ХДС отхвърли плакатите да принадлежат на тяхната партия и съобщи, че блокът не утвърждава тези листовки, които " би трябвало да бъдат отстранени ".

В тази връзка прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков сподели, че това деяние няма нищо общо с позицията на немските управляващи. „ Официално Берлин не слага под въпрос териториалната целокупност на Русия “, добави той.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР