Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна

...
Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна
Коментари Харесай

В Украйна притеснени, че нацията им се топи и изчезва

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Александър Турчинов разгласи, че намаляването на популацията на страната заплашва съществуването на страната.

Той означи, че през 2018 година в Украйна са се родили 335 хиляди души, а 587 хиляди са умряли. Раждаемостта е намаляла със 7%, а броят на абортите, съгласно формалните данни, е 100 хиляди годишно.

" И тази черна наклонност се утежнява всяка година. До девет млн. украинци годишно вървят да работят в чужбина; 3,2 млн. към този момент непрекъснато работят зад граница и множеството от тях не възнамеряват да се завърнат у нас ", добавил политикът, говорейки на конгрес в Киев.

По думите на Турчинов, Украйна се подрежда на 29 място в света във връзка с застаряването на популацията и на едно от първите по понижение на популацията в трудоспособна възраст.

По данни на украинската статистическа работа, през 2018 година украинците са трансферирали повече от 9 милиарда $ от чужбина. Украинският народен представител Сергей Шахов настоя, че бездействието на държавното управление е довело до превръщането на жителите на страната в нация от гастарбайтери.

От 1 януари минималната заплата в Украйна е 114 $. Въпреки това, както означи депутатът от Радата от партия " Отечество " Юрий Одарченко, украинците няма да почувстват нарастване на фона на повишението на налозите и цените на продуктите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР