Секретарят на община Банско Иван Докторов предаде на кмета Иван

...
Секретарят на община Банско Иван Докторов предаде на кмета Иван
Коментари Харесай

Община Банско взе Златен ключ`` за активно публикуване на обществена информация

Секретарят на община Банско Иван Докторов съобщи на кмета Иван Кадев грамотата и наградата „ Златен ключ ”, присъдени на Община Банско в категория „ Институция, провела най-добре даването на информация за жителите ”.

Само преди дни, на 28 септември, когато се празнува Международния ден на правото да знам, на тържествена гала бяха връчени наградите „ Златен ключ ” на Програма Достъп до Информация за принос в региона на свободата на информация.

Церемонията се организира онлайн, с присъединяване на жители, публицисти, представители на цивилен организации и на държавни институции. Наградите за 2022 година са в шест категории. Община Банско бе отличена за интензивно издание на социална информация.

През м.юни 2022 година Община Банско завоюва наградата за бистрота измежду всички 563 администрации в България на неправителствената организация „ Програма достъп до информация “.

Наградата бе присъдена на нашата община при съпоставяне на резултатите от годишния одит на интернет страниците на българските институции, рейтингите на дейната бистрота за 2022 година и Картата на финансовата, бюджетна бистрота и интегритет на общините. Проучването беше оценка на това по какъв начин органите на власт извършват отговорностите си по ЗДОИ и други нормативни актове за издание на информация в Интернет и по какъв начин дават отговор на заявки за достъп по електронен път.

Секретарят Иван Докторов изрази от името на общинското управление и от свое име признателност за професионализма и виновната работа на общинските чиновници в интерес на жителите.

Бъдете уверени, че вашите старания да поддържате високо равнището на професионалната си подготвеност, съблюдаване на нормативните разборедби и вашият блян да измененията чиновническото и официално отношение към хората с обикновено, човешко схващане на проблемите и потребностите им, се виждат и ценят, сподели още господин Докторов и моли всички чиновници да продължат положителната си работа в интерес на обществото.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР