Секретарят на Националния оперативен щаб доцент Димо Димов изнесе във

...
Секретарят на Националния оперативен щаб доцент Димо Димов изнесе във
Коментари Харесай

Сериозен ръст на заразените, откриха 7 деца с коронавирус в последните часове

Секретарят на Националния действен щаб доцент Димо Димов изнесе във вторник заран на 5 май данните за инфектираните с ковид в България и развиването на епидемията у нас на постоянен брифинг в Министерски съвет. 1158 проби са изследвани за последното денонощие.

" Констатирани са 57 новозаразени лица, от тях в болница са 15. Общо инфектираните лица у нас са 1709 души. Активните случаи са в 11 области ", сподели Димов.

Положителните проби през последните 24 часа са два пъти повече от тези от предходното денонощие. " Има 7 инфектирани деца сред 4-18 години - в Ямбол, Хасково и Видин.

Медиците инфектирани с ковид са 182 души ", сподели той. " На граничния надзор на аерогара " София " са установени две лица, български жители, които са посочили на скрининга нараснала температура и са имали гриподобна симптоматика. Те са отведени в болнично заведение ", сподели той. 342 са излекуваните в страната, новите са 21. 

Има 4 нови случая на умряли от ковид в последните 24 часа: В УМБАЛ „ Александровска “ е умрял 82-годишен мъж. Пациентът е страдал от хронична бъбречна непълнота и пиелонефрит. В МБАЛ Враца е умрял мъж на 69 година от вкъщи за остарели хора в с. Гара Орешец. Той е бил с цироза и мозъчно-съдова болест. В регионалната болница във Видин е умрял 78-годишен мъж от вкъщи за остарели хора в Кула. Той е страдал от диабет.  В регионалната болница в Ямбол е умряла жена на 55 година Пациентката е била с диабет и хипертония. Общо 78 са умрелите в страната. 

Общо сега 316 души са в болница, а 37 са в интензивно поделение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР