Секретарят на културния клуб Цар Борис Трети в Охрид е

...
Секретарят на културния клуб Цар Борис Трети в Охрид е
Коментари Харесай

Секретарят на българския клуб в Охрид е с множество спукани прешлени, ребра и счупена челюст

Секретарят на културния клуб " Цар Борис Трети " в Охрид е бил пребит.

23-годишният българин от град Охрид Християн Пендиков е с голям брой спукани прешлени, ребра и счупена челюст. Той беше атакуван нощес в тил от Илия Спасески и още двама души.

Пендиков е откаран за лекуване в локалната болница. Предстои превозването и прехвърлянето му в болница в Скопие.

Пендиков е секретар на локалното българско съдружие и е единственият, който обществено пази своята принадлежност и генезис.

" Насилието, омразата и дискриминирането би трябвало да спре! Очаквам моментална реакция от управляващите и в двете страни! Това състояние е нетърпимо. Политическата класа, медиите и университетските среди са основали атмосфера на ненавист и гонене на българите. Европейските институции, несъмнено, ще бъдат осведомени! Момчето е в болница! Полицията е осведомена! ", написа във Facebook българският евродепутат Андрей Ковачев.

" Да се наричаш българин в Македония значи да бъдеш безчовечен атакуван и пребит. Сега нападателите ще ги осъдят условно като Ламбе (Алабаковски) и офанзивите ще продължат още по-яростно! Време е България да се погрижи за българите, които не живеят в родината! ", написаха в профила си във " Facebook " от Културния клуб " Иван Михайлов " в Битоля.

Културният клуб " Иван Михайлов " в Битоля също бeше обект на посягане. За опита за палеж на постройката условно беше наказан артистът Ламбе Алабаковски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР