Секретарят на българския културен клуб Цар Борис III в Охрид

...
Секретарят на българския културен клуб Цар Борис III в Охрид
Коментари Харесай

Пребиха секретаря на българския клуб Цар Борис III в Охрид

Секретарят на българския културен клуб " Цар Борис III " в Охрид е пребит вечерта на 19 януари. Настанен е в болница. Това заяви във фейсбук профила си евродепутатът Андрей Ковачев.

Той прикани за моментална реакция на управляващите в Република Северна Македония и България. Полицията е осведомена, а европейските институции следва да бъдат осведомени със случая, написа още Ковачев.

По-късно в ефира на bTV евродепутатът разясни, че се е опитал да се свърже с потърпевшото момче, само че то било в извънредно тежко положение и не е можело да приказва.  Трима души са го пребили и са му споделили, че желаят да го убият, тъй като е българин, добави още Андрей Ковачев. 

Той съобщи, че се е свързал се с представители на България, с вицепрезидента на РСМ и с външния министър Буяр Османи, който удостоверил, че тримата нападатели са разпознати.

Евродепутатът уточни продължаващите ненавист, дискриминация и принуждение като нетърпими и че е извънредно време да спрат. Той упрекна политическата класа, медиите и университетските среди в основаване на атмосфера на ненавист и гонене на българите.

Припомняме, това е следващото посягане против клуб " Цар Борис III ", а в тази ситуация и против българин обвързван с него.

На 24 ноември от преминаващ автомобил бе . Тогава Министерството на външните работи изпрати протестна нота до посолството на Северна Македония в София.
 Външно написа протестна нота след стрелбата на клуба в Охрид
Външно написа протестна нота след стрелбата на клуба в Охрид

Министерство на външните работи дефинира казусът като съществено престъпно действие

Само два дни преди това  които хвърляха камъни. Същото се случи и при формалното разкриване на клуба.

На 12 октомври неидентифицирано лице Извършителят е крещял " фашисти " и е отправял обидни реплики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР