Секретарката на първия президент на България Желю Желев е издъхнала

...
Секретарката на първия президент на България Желю Желев е издъхнала
Коментари Харесай

Секретарката на Желю Желев си отиде в мизерия

Секретарката на първия президент на България Желю Желев е издъхнала неотдавна в цялостна бедност. От 2013 година Стефка Генева беше бездомна. След като взела участие в имотна скица със столична бизнес дама, тя остава без жилището си в София, който е лишен от ЧСИ. Впоследствие със сина ѝ Иван се озовават на улицата и са принудени да обитават в мрачно и студено пространство, наподобяващо мазе, намиращо се на централно място в София, написа вестник " Ретро ".

Покъртителната ѝ история преди години бе излъчена в ефира на Нова телевизия, само че избавление Стефка по този начин и не получи макар обещанията на юристи да работят по случая ѝ безплатно и да я измъкнат от битието на клошар. След репортажа секретарката на Желев се сблъскала с даже още по-страшни дни, а откакто погребала сина си, който бил наркозависим, се отдала на алкохола и умряла няколко месеца след него.

Генева не можа да участва на погребението на Желев през 2015 година от позор, че нямала обувки и палто, с които да отиде. В предишното тя бе негова дясна ръка и се ползваше с престиж както в президентството, по този начин и в светските среди. След като си потегля от „ Дондуков “ 2, животът ѝ се завърта на 180 градуса. Заради наивността си напролет на 2013 година Генева е прокудена от единственото си жилище, а повода е, че със сина ѝ, станали поръчители по голям заем на тяхна сякаш близка другарка. Апартаментът им бил вписан като поръчителство по заема, който не бил погасяван. Докато не пристигнал ден, в който се явил частният правосъден реализатор и ги принудил да изоставен жилището. Майка и наследник били принудени да заживеят в мазе, където оживели единствено две седмици, след което дамата, поради която затънали, се „ смилила “ над тях и ги пуснала в един от офисите си на столичния бул. „ Стамболийски “. Там обаче нямало ток, тъй като не бил плащан от години, нямало кревати, отопление, баня и други обикновени улеснения. А най-страшното било, че Стефка и синът ѝ живеели като заложници, под ключ и зад решетки. Всеки ден в четири и половина вратата на офиса се заключвала. Отключвала се на другата заран. Стояли гладни с дни. Случвало се познати да им донесат по нещо и да го теглят през прозореца с въже, а денем, когато било отключено, синът на Стефка просел по улиците. Иван бил болен, имал троен байпас, а тя изкарала и инсулт. От опиатите обаче до последно синът ѝ не се откачил.

Секретарката на Желев не го потърсила за помощ, когато бил жив. „ Ние с него се виждахме и по-късно, когато към този момент не бях негова секретарка. Но не съумях да му кажа в каква обстановка съм изпаднала. Как да му кажа, откакто жена му умря, знам каква покруса беше. Бях очевидец и когато щерка му умря, по какъв начин да му кажа, по какъв начин да го натоваря и с моите проблеми?! И изчаквах. И той умря, и той “, споделя Стефка в едно от последните си изявленията.

Още до момента в който бе секретарка на починалия президент, Генева се прочу в медиите, откакто бе упрекната, че през 1992 година е поставила отрова в кафето на шефа на Националната работа за сигурност ген. Бриго Аспарухов и представителя на президента Валентин Стоянов. После обаче тя осъди вестника, в който излезе материалът. Беше оневинена, само че нямаше пари да заплати на юриста си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР