Секретариатът на ООН се самоотстранява от действия във връзка с

...
Секретариатът на ООН се самоотстранява от действия във връзка с
Коментари Харесай

За подготовката на биологичната война

Секретариатът на Организация на обединените нации се самоотстранява от дейности по отношение на информацията, предоставена от Русия

Вашите опити да превърнете нашите съответни изказвания и въпроси в общи „ приказки “ и диалози за „ съветската агитация “ няма да проработят. Ще би трябвало да предоставите съответни пояснения за незаконните действия, с които се занимавате в Украйна.

(Из речта на съветския представител в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 13 май 2022 г.)

На 13 май се състоя значимо съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Нейна тематика за трети път беше казусът за подготовката на биологични оръжия в Украйна. По-точно на територията на Украйна, тъй като приказваме за американски военни биологични стратегии.

За трети път Русия показва от ден на ден и повече нови обстоятелства за закононарушенията, не толкоз на режима в Киев, а на Съединените щати, които са в Съвета за сигурност и имат болшинство или от съдружници, или от подвластни членове. Тази намира се състоя и по време на американското председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

На съвещание на Съвета за сигурност на 13 май Русия показа обстоятелства за опит с механизъм за разпространяване на най-опасните патогени (холера, коремен тиф и др.) през водите на реките (включително тези, водещи към Севернокримския канал); по отношение на подготовката на дронове за разпространяване на биоаерозоли над територията на Русия (дроновете бяха закупени посредством медиатори, с цел да се скрие клиентът); по отношение на провеждането на опити върху пациенти в психиатрични клиники: „ дребните “ провали беше подредено да бъдат докладвани в Съединените щати в границите на 72 часа, а „ огромните “ лезии, в това число гибелта, - в границите на 24 часа. За да прикрият присъединяване на Съединени американски щати в тези опити, техните специалисти пристигаха през териториите на трети страни...

Русия показа обстоятелствата за присъединяване на сина на президента на Съединени американски щати Хънтър Байдън във финансирането на биологични стратегии в Украйна. Както и обстоятелствата за военната устременост на тези стратегии. На съвещанието на 13 май всички западни членове на Съвета за сигурност бяха предизвикателно показани на равнище депутати.

В допълнение към мантрите за съветската „ агитация “, всички те като един приканиха Русия... да не употребява бактериологични оръжия в Украйна. Най-силно се отличи представителят на Франция, който твърди, че „ акцията за дезинформация на Русия е въведения към потреблението на химически и токсинни оръжия в Украйна “! Струва си да се цитира речта на делегата от Албания, който назова показаните от Русия обстоятелства " неподкрепени изказвания за несъществуващи биологични оръжия ".

Моделът на съвещанията на Съвета по тази тематика от дълго време е създаден: Русия показва обстоятелствата, а западните членове на Съвета за сигурност, отричайки всичко, се стремят да повдигнат превъзхождащи обвинявания по адрес на Русия. В този модел главно внимание би трябвало да се обърне на еволюцията на позициите на незападните членове на Съвета за сигурност. И тази еволюция, въпреки и последователно, се реализира.

Ако на първите срещи по тематиката за биологичните оръжия тези страни заеха намерено прозападна позиция, то на 13 май се появиха нови бележки. Не, никой не поддържа директно Русия (дори Китай), само че в изявленията на редица страни се споделяше, че изнесените обстоятелства „ не могат просто да бъдат отхвърлени” и е належащо да се сътвори „ самостоятелна анкетна комисия заразследване. "

Вероятността за същинско без значение следствие на същото съвещание на Съвета за сигурност обаче беше сведена до нула. Първо, това беше направено от зам. представителя на генералния секретар на Организация на обединените нации по разоръжаването Т. Маркрам. Той съобщи, че неговото ведомство " не знае нищо " за никакви американски биологични лаборатории в Украйна.

Да напомним, че същото сподели и заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по разоръжаването И. Накамицу на първото съвещание на Съвета за сигурност по биологичните оръжия на 11 март. Тогава съветският представител увещава мадам Никамицу, като уточни, че тя „ нищо не знае “ точно тъй като лабораториите са секретни и че по принцип би трябвало да се обръща внимание на обстоятелствата, а не да се упорства за предпазване на незнанието си.

На третото съвещание на Съвета за сигурност по биологичните оръжия обаче всичко се повтори още веднъж и това демонстрира съпричастността на Секретариата на Организация на обединените нации в интернационалното закононарушение.

Представителят на Съединени американски щати нямаше различен избор, с изключение на да разгласи показаните от Русия обстоятелства за " дезинформация ". Друго нещо е изненадващо: той уточни като образец за достоверна информация... „ добре документираните доказателства за потреблението на химическо оръжие от Русия, в това число опитите за ликвидиране на политическите врагове на Путин “!

Оказва се, че с цел да убеди Съединени американски щати, Русия би трябвало да употребява най-високия западен стандарт за доказателства – highlylikely! /много евентуално!/ А Русия показва документи с подписи на американски държавни организации (между другото, в това число с подписа на американската гражданка Уляна Супрун, по съвместителство министър на опазването на здравето на Украйна).

Заседанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 13 май сподели, че Секретариатът на Организация на обединените нации се е въздържал от предприемане на каквито и да е дейности по отношение на предоставената от Русия информация. Най-смелите членове на Съвета за сигурност се пробваха да предложат на Русия да употребява механизма на Конвенцията за унищожаване на бактериологичните оръжия (КБО). Само че КБО не планува никакъв надзорен механизъм. Всички опити на Русия (те бяха направени за първи път през 2001 година!) да стартира работа по правенето на протокол към КБО по отношение на контрола, са блокирани от Съединени американски щати и техните съдружници.

Неотдавнашната самодейност на Русия за правене на по-тесен протокол, който да се занимава единствено с военно-биологичните действия на страните, осъществявани отвън тяхната национална територия, също беше отхвърлена.

И по този начин, всички интернационалните механизми, които съществуват през днешния ден (включително UNCCD, механизмът на Организация на обединените нации за следствие на хипотетичната приложимост на биологични и токсични оръжия, Женевският протокол от 1925 година за възбрана на потреблението на задушаващи, отровни и други сходни газове и бактериологични сътрудници в хода на войните и военните конфликти) не обгръщат въпросите за инспекция на биологичните действия на страните членки на КБО на Организация на обединените нации.

А Русия нямаше излаз да обезпечи сигурността си, с изключение на да организира специфична военна интервенция на територията на Украйна. Постепенно даже ревностните обвинители на Русия от настоящия Съвет за сигурност на Организация на обединените нации стартират да осъзнават това.

Изказвайки се след всички членове на Съвета, съветският представител съобщи: „ Вие не отговаряте на нашите въпроси, освен в границите на Съвета за сигурност. Както отбелязахме в нашата презентация, Съединените щати не предоставиха никаква информация или уточнения по отношение на естеството и действителните цели на своята биологична активност в Украйна, в това число в границите на подготвителния комитет за 9-та конференция за обзор на BTWC в Женева - на профилирана уебсайт.

Просто се пробвате да се преструвате, че нищо съществено не се случва. За страдание това се случва и ние пожелаваме обяснение от вас. Вече споменахме какви механизми ще използваме и няма да оставим тази тематика по този начин.

Вашите опити да превърнете нашите съответни изказвания и въпроси в общи „ приказки “ и диалози за „ съветската агитация “ няма да проработят. Ще би трябвало да дадете съответни пояснения за незаконните действия, с които се занимавате в Украйна.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР