Секретариатът на Негово Величество Цар Симеон ІІ изпрати до медиите

...
Секретариатът на Негово Величество Цар Симеон ІІ изпрати до медиите
Коментари Харесай

Царят опроверга публикацията, че има претенции за 22 тона бг-злато, прибрано от СССР

Секретариатът на Негово Величество Цар Симеон ІІ изпрати до медиите опровергаване по отношение на оповестената в съветското издание „ Аргументи и факти” публикация и препубликувана в редица български медии, касаеща рекламация на България към Руската федерация за тонове злато, където е намесено и името му.
Във въпросния материал се твърди, че Негово Величество е бил с поданство от Съединени американски щати. Царят в никакъв случай не е имал друго поданство, с изключение на българско. Това е проверявано неведнъж и по отношение на предходни лъжовни изявления по тематиката. Делото в Съда за правата на индивида, което Негово Величество бе заставен да заведе, с цел да отбрани собствеността си от непозволеното посягане, е напълно ориентирано върху противозаконния мораториум и собствеността на парцелите. Там думата злато даже не се загатва. В публикацията се написа за някакъв външен дълг на Цар Симеон ІІ. Какъв е този дълг, не излиза наяве, само че това е следващата неистина, която по-скоро има темперамент на подправена вест, изфабрикувана в България.
В публикацията се основава илюзията, че комунистическата власт е обезщетила Царското семейство с финансови средства след конфискацията на парцелите им през 1946г. и тези задължения били платени с въпросното злато, което било благосъстоятелност на Царя. Трудно е да се повярва, че някой в действителност твърди, че Царското семейство е разполагало с 22 тона злато и 50 тона сребро. Единственото обезщетение, което Царското семейство получава за откраднатото имущество е общо 800 щатски $ ( по 200 $ на човек).
Доколкото ни е известно, България не е предявявала рекламация злато и сребро да бъдат върнати от Руската федерация. Претенция има за архивите, които Съюз на съветските социалистически републики открадва от България през годините след 1944 година – Царските персонални и държавни архиви и които Русия
през днешния ден отхвърля да върне. В реалност от България през времето на комунистическия режим е изнесен Държавния златен запас в посока Съюз на съветските социалистически републики, с цел да се погаси българския „ дълг” към Съюз на съветските социалистически републики. Умишлено или заради неведение, публикувани са голям брой неистини и операции. Недопустимо е съществени медии да препубликуват сходни публикации, без да се направи предварителна инспекция на всички обикновени обстоятелства
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР