СегаВ Пирогов ще има кабинет за жертви на домашно насилие.От

...
СегаВ Пирогов ще има кабинет за жертви на домашно насилие.От
Коментари Харесай

Пирогов отваря кабинет за пострадали от домашно насилие

Сега

В " Пирогов " ще има кабинет за жертви на домашно принуждение.

От 1 юли медицинският институт започва взаимен план с Националната полиция и неправителствената организация " Деметра " в помощ на постарадилите от тормоз у дома, съобщи БНР.

При този тип закононарушение – домашното принуждение, е значимо институциите да реагират в първите часове след осъществяването му, разяснява изпълнителният шеф на " Пирогов " проф. Стоян Балтов.

" Никога не е имало цялостно обгръщане на тези пациенти. Обикновено те минават и споделят: " Ние в този момент би трябвало да отидем в " Съдебна медицина " да си издадем едно правосъдно здравно удостоверение " и по-късно вероятно да търсят помощ по някакъв метод. Всичко това нещо ще бъде свършено в границите на 15 до 30 минути с от нас готови хора, които ще бъдат безусловно разполагаем 24 часа 7 дни в седмицата ", изясни проф. Балтов.

" Този план цели да събере всички институции, Националната полиция взе участие също в плана, а той самият е подсилен и иницииран от Министерство на правораздаването ",отбеляза Мария Иванова от асоциация " Деметра ". Подобен кабинет има в Многопрофилната болница в Бургас, само че той е за жертви на полово принуждение.

" Искаме да създадем кабинет, който да обслужва жертвите, да се дава незабавна здравна помощ, да има експерти, които да се грижат за потърпевшите от пострадванията, да се предложи една прочувствена и психична помощ, по-късно да се насочат към безвредна среда, подпомагане от полицията също ще има, т.е. концепцията е да се съберат всички експерти на едно място, с цел да може потърпевшите да се усещат сигурни и да преминат по нелекия път за превъзмогване на тези житейски тествания ", сподели Мария Иванова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР