Сегашният председател на ДАНС Пламен Тончев трябва да си подаде

...
Сегашният председател на ДАНС Пламен Тончев трябва да си подаде
Коментари Харесай

Атанас Атанасов поиска оставката на шефа на ДАНС

Сегашният ръководител на ДАНС Пламен Тончев би трябвало да си подаде оставката . ДАНС няма право да заема политическа позиция. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ военачалник Атанас Атанасов пред БиТиВи.

Той подсети, че когато на службите с това посочили явен избор на съмнение към българското контраразузнаване.

По думите му шефът на ДАНС си разрешил да нападне и Кирил Петков и от парламентарната естрада . ДАНС през своя ръководител е тежко политизирана и заема политическа позиция, уточни Атанасов, съгласно който това е неприемливо.

Атанасов посочи, че държавното управление му е предложило да бъде началник на ДАНС преди 2 месеца, само че е отказал. " Не може човек с моята политическа биография, да стане ръководител на една работа, която би трябвало да бъде деполитизирана по закон ", акцентира той. Едно от нещата, които би трябвало да се създадат е да се промени механизмът, по който се избират и назначават ръководителите на българските специфични служби. Министерски съвет е този, който обезпечава публичен ред и национална сигурност. Не може ръководителят на ДАНС обществено да показва съмнение към един от съпредседателите на мандатоносителя за сформиране на държавно управление, разяснява Атанасов.

Той прикани премиера акад. Николай Денков да излезе с позиция дали има доверие към ДАНС . Можем ли да имаме доверие на службите в толкоз значим миг, запита Атанасов, който призна, че няма доверие на българското контраразузнаване.

Атанасов би предложил на съвета на сглобката да се забрани на водачите да приказват. Той се надява, че планът за смяна на Конституцията ще влезе в дневния ред на Народното събрание и ще бъде подсилен от партиите.

Атанасов добави, че си е като ръководител на Комисията за надзор на службите, само че би се върнал отпред на комисията единствено, в случай че има гаранция, че ще има резултат. Задачите на специфичните служби би трябвало да се слагат от Министерски съвет и персонално от премиера , безапелационен бе той.

На въпрос кой разкри " ", Атанасов настоя, че в комисията за надзор на службите ДАНС би трябвало да си вземе досиетата, да отиде в Партийния дом и да каже какви доказателства има по отношение на случая с експулсирането на трима съветски свещеници поради шпионаж в интерес на Русия. Той има терзание, че българското контраразузнаване си е затваряло очите.

" Руската православна черква е филиал на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ", посочи Атанасов.
 ДАНС реагираха остро на рецензия на Кирил Петков
ДАНС реагираха остро на рецензия на Кирил Петков

Да се водят службите за сигурност към съсипия е пагубно за държавността, акцентират от агенцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР