Сегашният министър на вътрешните работи Бойко Рашков до края на

...
Сегашният министър на вътрешните работи Бойко Рашков до края на
Коментари Харесай

Рашков застава начело на КПКОНПИ до края на месеца?

Сегашният министър на вътрешните работи Бойко Рашков до края на месеца да оглави Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), планува планът на законодателната стратегия за ръководство на нов кабинет с мандата на " Продължаваме промяната ", твърди " Дневник ". Това значи, че за настоящия му пост се търси различен претендент. Освен това, в случай че периодите по програмата бъдат спазени, това значи, че ръководещите ще се опитат първо да сменят ръководителя на антикорупционната комисия, а едвам по-късно ще работят по цялостната промяна на КПКОНПИ посредством разделянето ѝ на две комисии - по противопоставяне на корупцията и определяне на спор на ползи.

Настоящият министър на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, който е измежду тези с най-голям рейтинг в кабинета " Петков ", заобикаля до момента да отговори ясно на въпроса би ли поел такава позиция, или може би избира да резервира настоящия пост.

Очаква се окончателният текст на документа, за който се търси поддръжка от Българска социалистическа партия, " Демократична България " и самостоятелни депутати, да бъде показан по-късно денем. Той обгръща промени в над 40 закона, които да бъдат признати до януари 2023 година От " Демократична България " към този момент дефинираха програмата като " добра и фокусирана ", само че обявиха, че следва да бъде разисквана още един път откакто Българска социалистическа партия и " Демократична България " върнат своите бележки по нея.

Още до до края на този месец евентуалните ръководещи си слагат за цел да трансформират подчинението на някои ведомства с оглед новата конструкция на Министерския съвет. Част от тях бяха декларирани и при основаването на кабинета " Петков ", само че не стигна време за приемането им. Към Министерския съвет се предлага да преминат организацията за сигурност на храните и новосъздадена държавна организация по ръководство надзор и отбрана на горите, пожарната ще излезе от Министерство на вътрешните работи, а правосъдната защита ще премине на послушание към Министерството на правораздаването.

Също до края на този месец проектът на " Продължаваме промяната " е с промени в Закона за защита на конкуренцията да понижи мандата на членовете на антимонополната комисия, а промяната на състава й да стане до 16 септември с номинации от самата партия, Българска социалистическа партия и " Демократична България ".

Сред топ целите до 31 юли са също нарастването на прага за регистрация по Данък добавена стойност, промени Закона за хазарта за възстановяване на активността на държавния хазартен оператор.

Смяната на шефа на Българска народна банка, чийто мандат изтече предходната година, е планувана да стане до 23 септември, а на ръководителя на Комисията за финансов контрол - до 14 ноември.

Законодателните начинания, свързани със средствата по Плана за възобновяване и резистентност, които неведнъж бяха изтъквани като приоритет на сегашното държавно управление в оставка, както и на бъдещия кабинет " Василев " също са част от законодателната стратегия. Според периодите в документа, с който медията разполага, те би трябвало да бъдат признати сред септември и ноември тази година.

Измененията и допълненията касят законите за:

публичните поръчки
етажната благосъстоятелност
енергетиката
концесиите
биологичното многообразие
електронното ръководство
кадастъра и имотния указател
пощенските услуги
поощряване на заетостта
несъстоятелността на физическите лица;
правната помощ
комерсиалния закон и други
противопоставяне на корупцията и други
ТЕМА преди 2 часа 582 преди 22 часа 1662 преди 23 часа 2066

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР