Сегашният етап от войната в Украйна е решаващ. Всичко зависи

...
Сегашният етап от войната в Украйна е решаващ. Всичко зависи
Коментари Харесай

Битката в Донбас решава края на войната

Сегашният стадий от войната в Украйна е решителен. Всичко зависи от това по какъв начин ще протече борбата в Донбас през идващите две или три седмици, сподели военният специалист Джъстин Крамп пред Би Би Си.

“Ето за какво този интервал е толкоз сериозен – въз основа на него ще забележим или мир, или пауза в спора, или просто продължителна война, а това, несъмнено, зависи и от двете страни”, споделя той.

В последна сметка всичко ще зависи от това какъв брой добре се оправят руснаците против украинците в Донбас, добавя Крамп. Това ще дефинира дали Путин ще се задоволи с това, което има в този миг, дали руснаците ще почувстват, че са унищожили сърцето на украинската войска и ще покажат, че доставките на НАТО не са задоволителни, с цел да ги задържат – те могат да продължат да настъпват и да завладяват град като Харков, съобщи bg-voice.com.

Те към момента имат 22 бойни групи на север от Киев в Беларус, споделя Крамп. И те са арестувани там по някаква причина – Русия държи вариантите си отворени за останалата част от страната – само че това може да бъде доста мъчно, в случай че загуби доста сили в Донбас, прибавя той.

Русия към този момент направи опит да превземе украинската столица и се провали с гръмовно, само че показа това като промяна на тактиката, изтегли множеството от батальонните си тактически групи и ги пренасочи към източната част на Украйна, като разгласи за нова цел “освобождаването” на Донецка и Луганска област, които призна малко преди войната за самостоятелни страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР