Сегашната власт ще ощети българските потребители с 35% по-скъп природен

...
Сегашната власт ще ощети българските потребители с 35% по-скъп природен
Коментари Харесай

ГЕРБ: С посредници управляващите ще платят с 35% по-скъп газ

Сегашната власт ще ощети българските консуматори с 35% по-скъп природен газ, внасян през медиатори, които са свързани с " Газпром ", съобщи през днешния ден основната опозиционна партия ГЕРБ на особено свикана конференция по тематиката.

Събитието беше в явен отговор на ръководещите от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", че през десетилетието си на власт от ГЕРБ не са създали нищо за диверсификация на доставките и за понижаване на високата взаимозависимост на страната ни от съветския газ.

Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, сподели, че откакто Москва спря доставките предходната седмица, българското държавно управление ще обезпечава снабдяването със синьо гориво през медиатори - българската частна компания МЕТ и гръцката държавна ДЕПА, което съгласно думите доста ще усили цената за потребителите у нас.

Основното обвиняване на ГЕРБ към държавното управление е, че не е договорило директно различни доставки.

" Вие с е играете с популацията, стопанската система, промишлеността ", сподели Борисов.

Според депутатата от ГЕРБ Делян Добрев, който е някогашен енергиен министър, природният газ у нас ще нарастне с 35,3% до 182,55 лв. на мегаватчас поради медиаторите по веригата.

Борисов цитира медийни изявления, съгласно които МЕТ е подставено лице на " Газпром " в България.

Добрев акцентира, че в нито една от двете борсови платформи у нас не е оповестена поръчка за пазаруване на газ, с цел да няма въпросната компания съперници.

Теменужка Петкова, някогашен министър на енергетиката, че държавното управление заобикаля Народното събрание в обезпечаването на различните доставки и по този начин нарушава Закона за енергетиката и слага в заплаха националната сигурност.

" Страшни схемаджии са. Там са мислители, които нямат равни. В България такива не бяха идвали ", сподели Борисов.

И разказа нещо, което по думите му е една от " схемите ":

" Изпразниха (газохранилието - б.р.) " Чирен ", оставига го на 18% (запълнен размер - б.р.). С тези 18%, 8-9% могат да играят по фактури. Вкарват по фактури евтиния газ от " Чирен ", понижават за пред очите ви цената, този газ обаче си стои там, в това време не престават да купуват скъпия газ и той отива на фактурите ви. А другояче, като излезе КЕВР ще кажат, че цената е тази - само че те вкарват в микса това, което е на дъното на " Чирен ". А след това, производството, битовият консуматор ще заплащат друга цена, просто с цел да ви замазват очите ще вършат тази операция, те я вършат втори месец. Затова не си изпълниха като Полша и Европа хранилищата, с цел да могат да играят с цената ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР