Сегашната ситуация потвърждава, че жителите на Донбас искат да бъдат

...
Сегашната ситуация потвърждава, че жителите на Донбас искат да бъдат
Коментари Харесай

Лавров: Жителите на Донбас искат да са господари на съдбата си

Сегашната обстановка удостоверява, че жителите на Донбас желаят да бъдат господари на ориста си. Това сподели през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров за предаването на журналиста Павел Зарубин " Москва. Кремъл. Путин " по телевизия " Россия ".

" От самото начало на специфичната военна интервенция, а в общи линии и в предхождащия я интервал, говорихме за това, че народите на съответните територии би трябвало сами да вземат решение своята орис. И цялата настояща обстановка удостоверява, че те желаят да бъдат господари на ориста си ", уточни съветският първи посланик, разяснявайки известието за производство на референдуми в самопровъзгласилите се Донецка национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР), съобщи ТАСС.

По-рано през днешния ден ръководителят на Народното събрание на ЛНР Денис Мирошниченко заяви, че референдумът за влизане на ЛНР в състава на Русия ще се състои от 23 до 27 септември. Малко по-късно водачът на ДНР Денис Пушилин разгласи, че референдумът за влизане на ДНР в състав на Руската федерация ще се създаде на същите дати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР