Сега знаем, че броят на хората, убити при снощната атака

...
Сега знаем, че броят на хората, убити при снощната атака
Коментари Харесай

Над 90 са вече убитите в Москва, съобщават за 4-ма арестувани тад...

Сега знаем, че броят на хората, убити при снощната офанзива против Crocus City Hall, се е нараснал до минимум 93, като се чака броят им да нарасне, съгласно Руския следствен комитет, оповестява Военновъздушни сили, представени от Нова тв.

Повече от 140 други са били ранени в Crocus City Hall, съгласно Федералната работа за сигурност. Белият дом споделя, че работи, с цел да разбере повече за обстановката, а Украйна отхвърли да е забъркана в офанзивата.

 

Съединени американски щати споделят, че е правдиво, че " Ислямска страна " може да стои зад офанзивата, откакто групировката заяви, че те са го създали. Русия не е коментирала.

 

Следственият комитет на Русия показа фотоси, показващи, че муниции и оръжия, за които се допуска, че са били употребявани при офанзивата нощес. Нападателите са употребявали запалителна течност, с цел да подпалят елементи от концертната зала. Причините за гибелта на жертвите са огнестрелни рани и отравяне с горивни артикули.

 

Смята се, че нападателите са употребявали автоматизирани оръжия, оставяйки муниции.

Концертната зала към момента се ревизира, като службите за незабавна помощ работят за почистване на руините, изземване на доказателства и обзор на записи от камери за видеонаблюдение.

 

Сега се правят балистични, генетични и пръстови отпечатъци.

 

Мерките за сигурност се стегнаха в цяла Русия, като събитията бяха анулирани, защото националната армия на страната търси нападателите и изпраща своите следователи на мястото.

 

По-рано бе обявено, че в региона на съветския град Брянск са арестувани двама обвинени за терористичната офанзива в Crocus City Hall.

Твърди се, че кола с вероятни нарушители е била спряна покрай село Тьопли, намиращо се покрай границата на Беларус и Украйна. В нея е имало шестима души, а четирима от тях са съумели да избягат, написа каналът Baza Telegram.

По думите му арестуваните са таджикистанци и се ревизират за съпричастност към терористичната офанзива. Според канала самоличността на четирима от шестимата вероятни терористи е разпозната, счита се, че са жители на Таджикистан:

 

Шохинджонн Сафолзода на 21 година, Рустам Назаров на 29 година, Ривожидин Исмонов на 51 година и Махмадрасул Насридинов на 37 години. Засега е незнайно кои от заподозряните са арестувани.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР