Сега започна паника, много млади хора бягат от страната. Пътуват

...
Сега започна паника, много млади хора бягат от страната. Пътуват
Коментари Харесай

Мобилизацията в Русия: Масов страх и бягство, според опозиционер

„ Сега стартира суматоха, доста младежи бягат от страната. Пътуват с коли. Тези, които са сред 20 и 35 години, това е рисковата възраст, тези, които са били в армията или подлежат на мобилизацията, отпътуват в други страни, главно в Грузия “ - това описа от Москва пред Дмитрий Кочановски, опозиционен политик, член на политическия съвет на Партията на националната независимост ПАРНАС, представен от " 24 часа ".

„ Който има опция да напусне Русия, излетява, само че не всички страни в Европейски Съюз ги одобряват. Полша, Естония и Литва не одобряват, даже с шенгенски визи. Затова полетите са затворени, даже до България няма директни полети. Затова те пътуват през Турция. Сега главният поток е през Истанбул “, описа опозиционерът.

По думите му доста хора се опасяват да не влязат в пандиза. Те схващат, че щом получат повиквателна, би трябвало да се явят: „ Ако човек се подпише върху тази повиквателна, той би трябвало да се яви и към този момент ще му е комплицирано да избяга. Това е всеобщ боязън и суматоха “.

Той описа още, че обществото е разграничено – на тези, които гледат телевизия. Това е поколението над 45 години. Тези, които са по-млади, гледат интернет и получават правдива информация.

„ Трябва да се бяга, няма други разновидности “, сподели опозиционерът.

По думите му след оповестената от Владимир Путин готовност има смяна в настройките на руснаците, макар че към този момент митингите не били всеобщи, а местни.

„ Да, трансформира се. Това касае най-вече дамите и майките. В Русия доста неща се вземат решение от тях и по тази причина, когато синът или мъжът получава призовка, тези дами се подвигат на митинги. Когато стартират да станат забележими труповете на убитите там, това ще се промени сигурно “, предвижда Кочановски.

„ Това, което споделя малкия екран на Русия, е, че ще минават през подготовка, само че ние имаме данни, че единствено след една седмица, без специфична подготовка, те се изпращат на фронта и са въоръжени с каквото има. Дори момчета молят родителите си да им купят жилетки “, описа още той. Опозиционерът счита да замине при родственици в Беларус, а не да води война, в случай че получи призовка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР