Сега Wukong може да води пълноценна квантова война с други

...
Сега Wukong може да води пълноценна квантова война с други
Коментари Харесай

Квантовият щит Wukong: китайският суперкомпютър вече е неуязвим за хакерските атаки

Сега Wukong може да води пълноценна квантова война с други компютърни системи.

Китайският квантов компютър Origin Wukong получи нова отбрана от офанзиви против квантови системи. Това става три месеца откакто беше възложен на света.

Origin Wukong, първият китайски свръхпроводящ квантов компютър от трето потомство, е оборудван с нова технология за криптиране. Тя е предопределена да пази оперативните му данни. Разработването и потреблението на „ щита против квантови офанзиви “ за първи път се реализира от Origin Quantum.

Квантовият суперкомпютър Origin Wukong

Изследователският център за квантови калкулации в провинция Анхуей съобщи, че китайският свръхпроводящ квантов компютър към този момент е кадърен както на офанзива, по този начин и на отбрана в региона на квантовите калкулации. Отбелязва се също по този начин, че тази работа е значима тенденция в използването на новите технологии за сигурност на данните в Китай.

Origin показа първия си свръхпроводим квантов компютър през 2020 година, а през идната година достави на пазара второто потомство 24-кубитова машина Wuyuan. Това беше първият квантов компютър в страната. Китай стана третата страна след Канада и Съединени американски щати, която може да доставя пълноценни квантови компютърни системи.

Третото потомство, Wukong, е оборудвано със 72-кубитов свръхпроводящ квантов чип, създаден в компанията. През януари 2024 година компютърът стартира да дава далечен достъп на консуматори от целия свят. Включително от страни като Съединени американски щати, България, Сингапур, Япония, Русия и Канада.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР