Сега всичко е в ръцете на общината, която чрез органите

...
Сега всичко е в ръцете на общината, която чрез органите
Коментари Харесай

БАЗ и СЗБ подкрепиха връщането на автомобилното движение по крайбрежната алея във Варна


Сега всичко е в ръцете на общината, която посредством органите на Общинска полиция, следва да сътвори условия за безпроблемното придвижване на пешеходци, коли и велосипедисти

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпратиха мнение по отношение на решението на регионалния шеф Марио Смърков по Крайбрежна алея във Варна още веднъж да има авто трафик. От организациите поддържат решението и декларират, че в този момент всичко е в ръцете на общината, с цел да се урегулира придвижването на коли, хора и колела.

Ето цялото мнение, изпратено до медиите:

„ След като завършиха всички инспекции от страна на Министерство на регионалното развитие, ДНСК, РДНСК и други способени органи и след дълго очакване, регионалният шеф на Област с административен център Варна, господин Марио Смърков анулира издадената заповед на Благомир Коцев, с която бе лимитирано придвижването на коли по крайбрежната улица.

Всъщност с дейностите си Коцев направи нещо значително – даде опция да се откри по неоспорим метод и веднъж вечно, че крайбрежната алея по своята същина още през 2012 година е заложена в Общия организационен проект на община Варна като улица ІV клас и е част от първостепенната улична мрежа на града, свързваща басейн „ Приморски ” и сп. „ Почивка ”. Сега всичко е в ръцете на община Варна, която посредством пълномощията, които има, и посредством органите на Общинска полиция, следва да съблюдава закона и в 14 дневен период да възвърне и урегулира придвижването по метода, по който беше преди издаване на заповедта от страна на Коцев, като сътвори условия за безпроблемното придвижване на пешеходци, коли и велосипедисти.

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, бизнеса, гостите на Варна и варненци, разчитат, че ще се сътвори една равнопоставена за всички основа за работа, отмора, разходки и занимания. Не считаме, че следва институциите и политиците ни, водени от крайни популистични възгледи, да ощетяват цели браншове, които с активността си способстват Варна да стане едно по-добро място за живеене в България “.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР