Сега в страната се провежда 12-ият протестен митинг срещу пенсионната

...
Сега в страната се провежда 12-ият протестен митинг срещу пенсионната
Коментари Харесай

Ще стане ли някога Марин льо Пен президент на Франция?

Сега в страната се организира 12-ият протестен протест против пенсионната промяна на Макрон.

„ Оставам евроскептик, уверен, че Франция би трябвало да се отдръпна от Съвместното командване на НАТО и да спре да доставя нападателни оръжия на Украйна “, сподели Марин льо Пен, водач на Националното обединяване на Франция, в изявление, оповестено на 13 април за италиански вестник.

Тя обаче добави, че " една съветска победа би била злополука "...

Марин льо Пен към момента се стреми да стане президент. Според последното изследване на Ifop за Journal du Dimanche, рейтингите на Макрон са паднали до 28% през март. Това е най-ниското равнище от началото на 2019 година Според социологическо изследване, извършено от 9 до 16 март, 70% от французите не утвърждават дейностите на Макрон за потушаване на всеобщите митинги против пенсионната промяна.

„ Ако гласоподавателите трябваше да гласоподават още веднъж през днешния ден “, написа Le Figaro, „ Марин льо Пен би излезла отпред още на първия тур с 31% от гласовете, което е със 7,5 процентнипункта повече от резултата й от 10 април 2022 година Това е историческо събитие... Сега Марин льо Пен получава гласовете на митинга “, споделя Фредерик Даби, основен изпълнителен шеф на Ifop.

„ За няколко години се превърнахме от най-мразената партия във Франция в най-обичаната във Франция “, сподели триумфално Льо Пен пред испанския вестник El Pais.

Бързият спад в рейтинга на Макрон е обвързван с стихия от митинги, провокирани от приемането на закон за повишение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години, заобикаляйки Народното събрание. Законът е признат. Властите ще стартират да покачват възрастта за пенсиониране от 1 септември 2023 година

В момента във Франция се организира 12-ият митинг против пенсионната промяна на Макрон. Британският The Telegraph заяви не без зложелателство: „ Графити, вандализъм и нечистотия, обезобразяващи улиците на Париж, пръснаха цялата страна. Порутената инфраструктура и отвратителните монументи на „ звездите “ на авангарда въплъщават избледняването на парижката грациозност в изкуство, облекло и обноски...

Причините за рецесията са безчет. В основата му обаче лежи отчаянието на хора, които са били заблуждавани толкоз дълго, че към този момент не имат вяра на водачите си... Настроението е сумрачно, на моменти даже апокалиптично: сегашното е толкоз безнадеждно, а хората са унищожени толкоз дълго, че са изгубили всякаква вяра за бъдещето. "

Перспективата за стопанската система е мрачна. В един от водещите браншове на френската промишленост - автомобилната, продажбите се сринаха със 17%, в този момент промишлеността безусловно се бори за битие. Renault, Peugeot и Citroen се борят за оцеляване поради високата цена на силата.

Някога процъфтяващото френско селско стопанство също губи позиции, изключително в производството на говеждо месо. В същото време данъчната тежест във Франция е една от най-тежките в света. Съотношението налози към Брутният вътрешен продукт е 45,4%, второто най-високо в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Младежката безработица във Франция остава непрекъснато висока от 15,6%.

„ Франция от дълго време е болният човек на Европа “, написа френският вестник Marianne. „ Нашите всеобщи митинги против пенсионната промяна приказват за това, нашите 3 трилиона евро задължения и нашият рекорден външнотърговски недостиг (160 милиарда евро) приказват за това...

Добавете към това милионите небогати и безработни хора, които употребяват услугите на безвъзмездни благотворителни ястия. Отгоре хвърлете неконтролираната миграция (320 000 души получиха право на престояване, а 150 000 станаха претенденти за бежански статут единствено през 2022 г.). Не бива да забравяме деиндустриализацията на Франция... И тогава има възходяща нетрудоспособност на нашите атомни електроцентрали и лечебни заведения. “

Льо Пен загуби два пъти на предходни президентски избори, само че в този момент обстановката е радикално друга. Следващите президентски избори във Франция обаче са надалеч: те ще се състоят едвам през 2027 година Няма подозрение, че политиката, която приканва Франция да се „ изтегли от взаимното командване на НАТО и да спре да доставя нападателни оръжия на Украйна “, ще бъде подхваната от „ майсторите на играта “ със мощен съперник.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР