Сега в продажба има три вида термометри - живачни, електронни

...
Сега в продажба има три вида термометри - живачни, електронни
Коментари Харесай

Как да измерим правилно температурата и какъв термометър да изберем?

Сега в продажба има три типа термометри - живачни, електронни и инфрачервени.

Живачен термометър

Живакът към този момент е неразрешен в доста страни. Той е сменен от сплав от три метала - галий, индий и калай. Вярно е, че те костват два пъти повече от живака. Но те не съставляват такава заплаха.

Мнозина от детството знаят по какъв начин да го употребяват - поставят го в подмишницата, изчакат пет минути и това е всичко. На процедура обаче измерването на температурата с живачен термометър не е толкоз просто. Ето на какво би трябвало да обърнете внимание, в случай че желаете да измерите вярно температурата в подмишницата

1. Живачният термометър демонстрира оптималната температура, тъй че би трябвало да го държите не пет, а 10 минути.

2. Подмишницата би трябвало да е суха и чиста – с цел да получите верния резултат, не би трябвало да се маже с крем или антиперспирант или дезодорант.

3. Разклатете живачната канара преди и след приложимост. Притиснете мощно върха на термометъра към кожата. Въздухът не организира добре топлината и показанията на термометъра ще бъдат неправилни, в случай че е свободно ситуиран в подмишницата.
Проверете щитовидната си жлеза САМО благодарение на термометър
Малко хора знаят за това, само че още преди 50 години ученият Брод Ото Барнс открива, че температурата на тялото е огромен знак за това к...
Прочети повече
Също по този начин си коства да напомним, че по-точни показания могат да се получат, в случай че термометърът се употребява анално или устно. Но и двата метода са по-опасни, изключително в случай че мерите температурата на деца.

Моля, имайте поради, че в тези два случая показанията ще бъдат освен по-точни, само че и по-високи. При премерване на ректална температура (в ануса), както и в устата, телесният термометър при здрав човек демонстрира 37-37,5 ° C, а при дете до 38 ° C. Вероятно не си коства да се каже, че за такива измервания е по-добре децата и възрастните да имат обособени термометри. Стъклените термометри са доста нежни. Затова бъдете извънредно деликатни с тях.

Цифров термометър

Този вид термометър доста обичат децата, защото в края на измерването на температурата издават тон. Той е  безопасен. Но има и характерности, заради които грешката при измерването нараства.

Електронният термометър може да сгреши даже с цялостен градус, в случай че бъде свален незабавно след звуковия сигнал. Всъщност по-късно за две или три минути той продължава да пресмята междинната температура, която може да „ скочи “ в този период.
Как можем да следим непрекъснато температурата на болното дете
Високата температура е същински призрачен сън за всеки родител, изключително на по-малките деца. Когато детето е под 4 години, тя може да предизвик...
Прочети повече
Електронен термометър може също да мери температурата ректално и в устата. Преди перорално приложение не би трябвало да пиете топли и студени питиета, да ядете сладолед и други ястия, чиято температура е доста по-висока или по-ниска от стайна температура.

Инфрачервен термометър

Инфрачервен безконтактен термометър дава най-големите неточности. Особено в случай че не избършете датчика преди приложимост. Грешката поражда, тъй като лъчът би трябвало да покрие по-голямо разстояние, в сравнение с в тази ситуация при електронни и живачни термометри. Невъзможно е лъчът да попадне в очите. Но този вид термометър има и преимущества:

-       разрешава ви да не докосвате болен (или евентуално заразен) човек;

-        паметта на термометъра ви разрешава да видите динамичността на температурните промени (различните модели могат да съхраняват от 8 до 50 измервания);
Какво би трябвало да създадем, в случай че счупим термометър с живак у дома
Никога не използвайте прахосмукачка за разчистване на живак. Прахосмукачката ще усили експозицията. Никога не използвайте метла за по...
Прочети повече
-       някои модели имат звуков сигнал, показващ завършването на измерването;

-        отделните инфрачервени термометри имат цветна индикация според от температурата;

-       звукът и подсветката могат да бъдат изключени, с цел да не смущават, да вземем за пример, спящо дете по време на премерване на температурата;

-       можете да изберете термометър с автоматизирано изключване, с цел да пестите батерията.

Във всеки случай, какъвто и термометър да купите, съветваме ви първо да ревизирате температурата на всички членове на фамилията с него няколко пъти и да я запишете. В идеалния случай, когато става въпрос за контактни термометри, би било по-добре всеки човек да има собствен личен термометър.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР