Сега в интернет има много реклами, които предлагат премахване на

...
Сега в интернет има много реклами, които предлагат премахване на
Коментари Харесай

Какво се случва ако премахнете катализатора в колата?

Сега в интернет има доста реклами, които оферират унищожаване на катализатора на колата. И даже гратис, тъй като катализаторите имат в състава си доста скъпи метали, които се заплащат скъпо от компаниите за преправка на метали. Какво обаче може да последва от такова деяние?

Този въпрос беше прегледан от експертите от New Cars. Ако приказваме за катализатора, тогава неговата цел е много елементарна - понижава излъчванията, които се генерират по време на работата на мотора.

По отношение на материалите главната част е керамика, само че има покритие от метали, освен това благородни - родий, иридий и паладий. И тези метали са много скъпи. Това значително е повода катализаторът да е прелъстителен за всички майстори.
`Какво

Трудно е да се каже недвусмислено за експлоатационния живот на катализатора - в случай че не е имало зареждане с неприятен бензин, тогава той може да обслужва колата безпроблемно до 150 хиляди км.

Поради високата цена доста притежатели на коли вземат решение да не сменят катализатора след щета и да заварят елементарна тръба на негово място. Това решение води до повече мощ на мотора и даже до леко понижаване на разхода на гориво.

Въпреки това се усилва отделянето на нездравословни субстанции, което се усеща и в салона на автомобила. Без катализатор ще бъде много мъчно да преминете естествен механически обзор, само че това, както знаем, не е чак подобен проблем у нас. Останалата част от работата на главните възли и елементи не се въздейства от неналичието на катализатор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР