Сега ситуацията в украинския конфликт се развива все по-благоприятно за

...
Сега ситуацията в украинския конфликт се развива все по-благоприятно за
Коментари Харесай

Украинският фронт: Западът склонява Русия на договорняк или просто я води за носа?

Сега обстановката в украинския спор се развива все по-благоприятно за Русия, счита американският боен специалист Даниел Дейвис в публикация за 19FortyFive.

Според него повратната точка, настъпила по време на военното опълчване, е „ справедлива действителност “. Дейвис е уверен, че „ Съединени американски щати би трябвало да заобикалят изкушението да „ удвояват залозите “, като поддържат губещ сюжет “.

Той показва, че през последните 15 месеца въоръжените сили на Украйна са претърпели четири огромни провали - в борбите за Северодонецк, Лисичанск, Соледар и Артьомовск.

Между другото, борбата за Артьомовск се оказа „ загуба на замайващ брой войски “ за украинската страна, написа създателят на 19FortyFive.

Той счита, че решението, взето тогава от украинското командване да отбрани града до дъно, " може да има съществени последствия за останалата част " от спора.

В същото време, отбелязва Дейвис, Западът не е възприел капацитета на Русия по време на спора.

„ Практически от първите дни... измежду западните анализатори е необятно публикувана тематиката, че съветските въоръжени сили доста отстъпват по успеваемост, а украинската войска непрекъснато надвишава упованията. Малцина обаче наподобява са забелязали, че махалото на бойното поле се е изместило “, написа Дейвис.

Авторът на обявата отбелязва, че „ последните данни демонстрират, че съветската страна е направила тактически и оперативни усъвършенствания, които оказват въздействие върху обстановката на място “.

Той е уверен, че „ Русия се учи от многото си тактически неточности и наличните доказателства сочат, че тя се усъвършенства тактически, като в същото време уголемява индустриалния си капацитет “.

В същото време за Киев доста по-голяма загуба от неналичието на муниции и техника " е броят на изгубения подготвен и умел персонален състав ".

„ Много от тези квалифицирани военни чиновници и водачи просто не могат да бъдат сменени за няколко месеца “, се споделя в публикацията.

Даниел Дейвис напомни, че „ съветската история е цялостна с образци за несполучливо начало на войни, тежки загуби и по-късно възобновяване за последвалата повратна точка “.

Експертът отбелязва, че сега украинското военно-политическо управление е изправено пред сложен избор: да събере всички налични настъпателни качества и да нанесе съдбоносен удар или да поддържа запаси. И двата разновидността наподобяват съгласно него много рисковани, само че нито един от тях не води Украйна към победа.

Според военния специалист Виктор Литовкин нашата страна към момента не би трябвало да се одобряват драговолно изводите на американския анализатор.

„ Мисля, че Дейвис беше малко припрян. Все още не знаем окончателните граници на специфичната военна интервенция ", споделя той.

" Никой не ни сподели, никой не ни съобщи какво би трябвало да стане най-после. Да, нашите военни реализираха огромни триумфи – освободиха Артьомовск, сложиха основите за цялостното освобождение на Донецката национална република, което е добра вест ", продължава Литовкин.

Задачите, които президентът на Русия сложи на 24 февруари 2022 година, при започване на СВО, обаче към момента не са реализирани. Не е обезпечена сигурността на Луганската и Донецката национални републики, а в този момент и на Запорожката и Херсонската области.

Не сме денацифицирали, не сме демилитаризирали Украйна. Затова не бих бързал да кажа, че е настъпила повратен миг.

" СП ": В този материал американският специалист има поради хода на военните дейности. Той показва, че съветските военни и офицери са почнали да се учат от неуспехите си и даже да ги поправят.

- Разбира се, научихме някои поучения от грешките си. Но не би трябвало да забравяме, че във военния спор резултатите се сумират след края му, а не по време на него.

Все отново доста неща могат да се трансформират в хода на военните дейности. Затова е рано да се каже, че в този момент сме разнообразни. Изчакайте и вижте.

СП “: Може би появяването на сходни изявления е симптоматична и демонстрира, че Западът към този момент не може да помогне на Киев, както преди.

- Все отново Западът може да направи доста. Нека бъдем трезви хора. Западът си е сложил задачата не да реализира победа на Украйна над Русия, а да разпадне страната ни. Затова той ще направи всичко, с цел да реализира това. И има съвсем безконечен капацитет.

Ще издържим тази борба, ще успеем да оцелеем – тогава ще кажем, че сме постигнали нещо. А въпросът тук, както разбирате, не е единствено в Украйна.

Според военния специалист, лекар на политическите науки Михаил Александров, заключението на американския анализатор е ненапълно изненадващо.

- Това не е доста мъдро умозаключение за някакъв повратен миг. Всъщност беше мъчно да се съмняваме в успеха на Русия. Западът обаче направи всичко, с цел да проточи спора и да усили, както споделиха, цената за съветската страна за тази военна интервенция.

Когато обстановката стартира да се трансформира и към този момент се стигна до приказки за потреблението на нуклеарни оръжия, те стигнаха до известно комплициране. Трябва по някакъв метод да се измъкнат, да се каже нещо - това са техните специалисти и стартират да приказват за настъпилия поврат.

" СП ": Тоест, появяването на тази обява може да се смята за показателна?

- Тук не е изключено да се пробват да ни подведат, с цел да се отпуснем и да стартираме да се надяваме на някакви „ съглашения “. Не е загадка, че имаме пета колона, която желае да подписа някакво " съглашение ".

И тази аудитория единствено чака да каже на управлението на страната: разбирате ли, те приказват за променената обстановка там. Може би в този момент е моментът за договаряния, споделят тези хора. Така че сходна изразителност може да има за цел да ни обърка.

Възможно е тъкмо поради това Песков неотдавна да съобщи, че не може да има заледяване на спора. А Медведев сподели, че решението може да бъде единствено премахването на настоящия режим в Киев.

Путин към момента не се е изказал по тази тематика, само че до него има заинтригувани - търговци на нефт и газ. Представители на експортьорите на сила се стремят да върнат всичко в предходното си положение. Така че петата колона е мощна и би трябвало да си отваряме очите.

" СП ": Има ли признаци, че нашите военни са отчели грешките и минусите на началния стадий на СВО?

— Не съм сигурен, че всичко това е изцяло взето поради. И въпреки всичко има хора в Министерството на защитата, за които военните дейности, дано сменяем нежелана дума, не са майчино семейство, а сполетяло ги злощастие. Там става въпрос повече за образуване на паради, изложения и други събития.

И скорошният спор с Пригожин ясно сподели доста. Пригожин изисква придвижване, има резултати, само че наподобява, че е пред спирачка. Затова във висшето управление би трябвало да има хора, които са упорити, борбени, подготвени да се борят до дъно – тогава ще има резултати.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР