Сега ще видим дали ще има мнозинство за председател на

...
Сега ще видим дали ще има мнозинство за председател на
Коментари Харесай

Минути преди първия пленарен звънец: С какви очакванията влизат депутатите в НС

Сега ще забележим дали ще има болшинство за ръководител на Народното събрание. Както традицията повелява ръководител е постоянно представител на обединението, спечелила изборите. Това сподели пред БГНЕС националният представител от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

" Оттам насетне ще забележим дали ще тръгнат нещата в духа на конструктивизма, дума, която доста хора употребяват, и се надявам да влязат в нейния дух ", съобщи Митов.

Той акцентира, че много партии са издигнали свои претенденти за ръководител на Народното събрание, само че би трябвало да бъде определен един и оттова насетне през гласуванията на съвещанията на председателския съвет ще се види дали ще се стигне до поддръжка на претендента на ГЕРБ-СДС Росен Желязков.

На въпроса дали чака, че ще бъде формирано държавно управление с първия мандат, Даниел Митов отговори: " Ако останалите политически партии потвърдят, че схващат, че сега, в който влязат в българския парламент, стават представители на целия български народ и би трябвало да почитат вота и на гласоподавателите, дали своят вот за други партии, влезем в диалог, разберем се към целите, значими за страната – намаляването на инфлацията, заздравяването на бюджетната дисциплинираност и обществените финанси, понижаване цените на електрическата енергия, цените на газа, на горивата, тогава към този момент сигурно можем да чакаме и нещо по-различно. "

Вярвам в разсъдъка на всички народни представители и имам вяра, че ще имаме определен нов ръководител на Народно събрание. Може би след по-продължителни полемики в сравнение с се случва в предходни откриващи съвещания, само че ще има определен ръководител. Това сподели Никола Минчев от " Продължаваме промяната " в Народното събрание, който е и претендент за председателския пост, съобщи БГНЕС.

Предполагам, че ще има процедурни хватки. Вече имаме опит, били сме в едно Народно събрание, и аз съответно като ръководител съм имал опцията по какъв начин се ползват и към мен процедурни хватки, тъй че готови сме и за такива проблеми, това е част от парламентарната процедура, разяснява още Минчев.

Гласуването тук няма да предопредели по никакъв метод неучастието ни в диалозите, инициирани от ГЕРБ-СДС, безапелационен е Минчев.

Надявам се, че колкото и да е малко това Народно заседание да е потребно за българското общество и страната да бъде придвижена в няколко стъпки напред. Това съобщи Искрен Митев от Продължаваме промяната минути преди първия пленарен звънец на новото 48-мо Народно заседание, съобщи БГНЕС.

Митев уточни, че поръчките от всички водачи са, че когато няма да извършва бюджета, всяка партия ще се опита да направи доста разноски, който не можем да оправдаем.

Той изрази вяра, че ще се събере даже краткотрайно някакво болшинство, което да одобри законите по ПВУ или най-малко да направи логичен бюджет.

“ГЕРБ просто принудиха останалите партии да създадат предложение за ръководител на Народно събрание поради репутацията на Росен Желязков ” , сподели той. Според него, кандидатурата на Кристиан Вигенин също е подобаваща.

Надявам се популизмът към този момент да е излязъл от всички политически партии , да виждаме проблемите, че са доста близо пред нас. Това съобщи на влизане в Народното събрание Георги Свиленски от Българска социалистическа партия , съобщи БГНЕС.

Нямаме време за разпъване на празни приказки. Нека да пристигна третият мандат, ще видите - по този начин Свиленски разяснява въпрос по какъв начин ще действат от левицата, в случай че им бъде връчен на тях трети мандат за сформиране на държавно управление.





Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР