Сега се вижда, че ДПС са били главният тиранин, не

...
Сега се вижда, че ДПС са били главният тиранин, не
Коментари Харесай

Иво Прокопиев: ДПС са били главният тиранин, използвали са политически ГЕРБ

Сега се вижда, че Движение за права и свободи са били основният тиранин, не толкоз ГЕРБ. Те са употребявали ГЕРБ политически, с цел да управляват институции. Това сподели пред БНР предприемачът Иво Прокопиев, издател на "Капитал " и "Дневник ".

И добави: "ДПС се занимават със отбрана на стопански ползи и с кадруване в самостоятелните регулатори.... Трябва да си зададем въпроса какво е Движение за права и свободи. Това политическа партия ли е, или някаква корпоративна бизнес организация, цялост от стопански ползи с представители в Народното събрание ".

Прокопиев акцентира, че Делян Пеевски е станал метафора на тиранията в институциите.

Според него Движението за права и свободи не се занимават със обществените проблеми на българските турци. Той акцентира, че завеждането на каузи против депутати от Движение за права и свободи е неговият метод да изрази обществено, че това, което те приказват, са безспорни неистини и операции:

"Призовах ги да смъкват депутатския си имунитет, с цел да ги осъждам за клюка, само че те надали ще го създадат. Затова ще ги осъждам най-вероятно за вреди, което е единствено финансова отплата. Както знаем - Движение за права и свободи надали финансово мога да ги притесня с нещо ".

Прокопиев изрече мнение, че тематиката с така наречен златни паспорти " явно е обвързвана с нещо, което Движение за права и свободи ги тормози мощно ".

Бизнесменът позволи да има фиксация върху него от страна на хора от Движение за права и свободи:

"Тя не е взаимна.... Хората в тази ситуация въобще не са значими. Персонално отношение към никого от тях нямам.... На Движение за права и свободи им би трябвало огледален облик, агитационен, с цел да основат подправената визия, че има различен център, който желае да овладее институциите. Единствената им цел е да спрат измененията. Това желаят да създадат Движение за права и свободи - да основат този звук, с цел да може нищо да не се промени. Крайната цел е да няма промени в регулаторите, да няма промени в метода, по който се усвояват средства от публичните поръчки, да няма промени в метода, по който банките финансират. Бяха източени пред очите ни две банки, би трябвало да чакаме трета ли, с цел да ни се отворят очите ".

По думите на предприемача ръководещата коалиция "се движи в вярната посока и е от вярната страна на придвижването на пътя ":

"Правителството прекалено много залага още веднъж на държавните вложения.... Приоритет би трябвало да са частните вложения. Хората още веднъж да имат доверие в българските закони, правила, съд, институции, тъй че още веднъж да стартират да влагат в България. През последните 10 години българските вложители стопираха да влагат в българската стопанска система ".

Бизнесменът и издател акцентира, че свободата в обществото може да се подсигурява от свободни медии и свободен бизнес.

"КПКОНПИ е извънредно наказателен уред, който не би трябвало да има опция да е в ръцете на никого.... Откакто има този закон няма вложения. Никой няма да желае да влага в място, където някой политик може да ви блокира инвестицията за интервал от 5-7-10 години. Не става въпрос за конфискация. КПКОНПИ през тези години не е съумяла да конфискува нищо, единствено блокира активи ", разяснява още Прокопиев и посочи, че Сотир Цацаров е бил идеолог на този закон: "Не би трябвало законът да дава опция за нов Цацаров ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР