Сега се изисква диалог между държавници, разум, а не емоции,

...
Сега се изисква диалог между държавници, разум, а не емоции,
Коментари Харесай

В първия ден Нинова даде заявка за третия мандат

Сега се изисква разговор сред държавници, разсъдък, а не страсти, натурализъм, а не популизъм и решения за хората. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание при откриването на 46-ия парламент.

Тя пожела на всички депутати един постоянен парламент и рационални решения в полза на хората.

Депутатите са изправени пред 4 държавнически провокации - определени сме при най-ниска изборна интензивност от всички избори, нужен е разговор при мощно фрагментиран парламент, който е разграничен на протестни и партии на статуквото, нужно е да бъде формирано устойчиво държавно управление, само че и да доразградим остарелия модел на ръководство, открои Нинова.

По думите ѝ през днешния ден алената линия не са партиите на статуквото, а такива, които " имаме волята да променим остарелият модел на ръководство и такива, които желаят да го запазят или просто да го скрият зад реплика на смяната ".

Ако първите два мандата не съумеят и президентът реши да връчи мандата на нас, ние ще предложи цели, ще поканим представители на служебния кабинет и ще подсигуряваме непоклатимост на страната и сигурност на хората, уточни Нинова.

Коренът на модела е заложен тук в лобисткото законодателство, в подмолните ползи, на които депутатите били заложници. От тук би трябвало да го стартираме. Имате ли воля да го създадем, обърна се Нинова към депутатите.

Основен приоритет за Българска социалистическа партия остава обществената политика. Близо ¼ от хората живеят под прага на беднотия, цените на храните, на тока и водата, и на парното порастват бързо, усилва се неравноправие, а есента и зимата новата вълна на епидемията ще удари повече семейства, предизвести Нинова.

Сега би трябвало да създадем актуализация на бюджета, настоя соцводачът. Българска социалистическа партия към този момент са внесли пакет от оферти за повишение приходите на хората.

Другите цели на Българска социалистическа партия в това Народно заседание ще бъда опазването на здравето, образованието, науката и културата, както и стопанската система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР