Сега Саудитска Арабия призова САЩ да проявят сдържаност в отговора

...
Сега Саудитска Арабия призова САЩ да проявят сдържаност в отговора
Коментари Харесай

Кои са йеменските хуси? Подкрепяните от Иран бунтовници атакуват кораби в Червено море

Сега Саудитска Арабия прикани Съединени американски щати да проявят въздържаност в отговора си на нападението на подкрепяната от Иран бунтовническа група на фона на опасения от по-широк районен спор.

Съединени американски щати допуснаха, че офанзивите против техните кораби може да не са били умишлени. „ Карни предприе дейности, когато дрон се насочи към него “, сподели представителят на Пентагона Сабрина Сингх. „ Не можем да преценим, че Карни в този миг е била плануванаъа цел, “

Но без значение от техните планове, кои са йеменските бунтовници хуси? Как са свързани с спора сред Израел и Палестина и за какво в този момент нападат западни кораби?

„ Явно е обвързвано с по-широка тактика на Иран, който е главният покровител на хусите, ” въстаник Експертът по джихадистите доктор Елизабет Кендъл сподели пред The ​​Independent.

„ Това е предопределено да ускори натиска върху Израел, Америка и други съдружници да спрат войната в Газа. Хусите са въоръжени, спонсорирани и обучавани от Иран като част от по този начин наречената ос на съпрот...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР