Сега повече отвсякога бабите и дядовците трябва да са близо

...
Сега повече отвсякога бабите и дядовците трябва да са близо
Коментари Харесай

Децата, които имат силна връзка със своите баби и дядовци, са по-щастливи

 Сега повече отвсякога бабите и дядовците би трябвало да са покрай внуците си.

Сега повече отвсякога бабите и дядовците би трябвало да са покрай внуците си.

В нашето съвремие има растеж на заетите, работещи фамилии, както и на фамилиите с един родител; това е една от аргументите, заради които е значимо децата и бабите и дядовците да имат мощна връзка. Участието на дядото и бабата е от изгода за всички, в това число за родителите на детето, защото те могат да подсигуряват, че децата им са добре обгрижени, в случай че самите те нямат опция да бъдат постоянно с наследниците си.

Изследванията демонстрират, че мощната връзка с баба и дядо се оказва потребна за детето

Университетът в Оксфорд организира изследване, което демонстрира по какъв начин и за какво присъединяване на дядото и бабата в живота на децата може да насърчи благосъстоянието на хлапетата. Изследването е извършено от професор Ан Бюканън от Департамента по обществена политика и намеса и е разгледало над 1500 деца.

Изследванията на Бюканън демонстрират, че тези, чиито баби и дядовци са били по-ангажирани в живота им, имат по-малко прочувствени и поведенчески проблеми. Това е изключително правилно, защото доста деца и юноши могат да се извърнат към своите баби и дядовци за поддръжка по време на сложни моменти, да вземем за пример когато родителите им минават през бракоразвод или разлъка.

Нещо повече, проучването разкрива, че дядовците и бабите влияят върху децата по друг начин; т.е. дядовците нормално вземат участие във физическите действия и наставничеството, до момента в който бабите възпитават и обезпечават прочувствена поддръжка.

Любовта на баба и дядо е търпелива, безусловна и утешителна

Освен обстоятелството, че бабите и дядовците могат да гледат детето, когато родителите са заети, те също могат да обезпечат спокойната и търпелива поддръжка, от която децата се нуждаят, само че може и да не получат от родителите си.

С други думи, бабите и дядовците са склонни да бъдат по-търпеливи и разбиращи, тъй че децата евентуално ще споделят повече с тях, в сравнение с с родителите си. Освен това мощната връзка с техните баби и дядовци дава на децата по-добро чувство за това кои са и от кое място идват.

В допълнение към това те имат нараснало чувство за непоклатимост и сигурност, защото знаят, че могат да разчитат на други възрастни, с изключение на на родителите си.

В последна сметка присъединяване на бабите и дядовците е належащо, защото може да има позитивен резултат върху благосъстоянието на децата – несъмнено, мощната връзка е потребна и за бабите и дядовците, защото им дава чувство за цел и ги кара да се усещат нужни.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР